Meral Dal Haberleri

Meral Dal Haberleri

Meral Dal haberleri, haber editörü Meral Dal tarafından kaleme alınan son dakika haberler bu sayfada.

Papuşçu, narın faydalarından bahsetti

Nar, C vitamini açısından oldukça zengin bir meyvedir. C vitamini, her türlü enfeksiyona karşı savaşır, hücrelerde hasar oluşumunu engelleyerek önemli bir rol oynar. Fethiye Salı Pazarı Esnafı Erşin Papuşçu, narın faydalarından bahsetti.

Seydikemer’i Türkiye Yüzyılına Taşıyacak Projede Gelinen Son Nokta Görüşüldü

Cumhuriyet’in 100. Yılında Seydikemer’in değerine değer katacak Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgesi projesinde gelinen son aşama Muğla Valisi İdris Akbıyık başkanlığında yapılan toplantıda ele alındı.

Zeytin Hasadı Şenliği’ne Geri Sayım Başladı

Türkiye'de ilk kez Avrupa Birliği coğrafi işaretini alan Milas zeytinini ve zeytinyağını tanıtmak için bu yıl 9’uncusu gerçekleşecek olan Milas Zeytin Hasadı Şenliği, 11-12 Kasım'da başlıyor. 18’i aşkın kurum ve STK’nın işbirliğiyle düzenlenecek hasat şenliğinde; konserler, söyleşiler, zeytin toplama, sıkım ve kırma etkinlikleri, ünlü sanatçıların sahne alacağı konserler, zeytin güzeli yarışması, çeşitli workshoplar, defileler, yemek yarışmaları, kültürel geziler ile renkli anlara sahne olacak. Ünlü isimlerin de katılacağı şenlik, dolu dolu gerçekleşecek.

Araç Yolu Olmayan Koylarda Çevre Temizliği Yapıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri Gökova Körfezi’nde araç yolu olmayan koylardaki kıyı temizliğini sezonun sona ermesiyle birlikte tamamladı. Ekipler 1 Ocak 2023 tarihinden bugüne kadar 35 bin 685 kg çöp toplarken günlük 3 bin 420 kg çöpün bertaraf edilmesini sağladı.

Motosikletten düşen şahıs hayatını kaybetti

Fethiye Adnan Menderes Bulvarı’nda seyir halindeyken kontrolünü kaybeden Yusuf Durgun (46) motosikletten düşerek olay yerinde hayatını kaybetti.

Fethiye’de Öğrenci Atatürk Büstünü Yeniledi

Fethiye’de Esenköy Düğün Salonu önünde bulunan Atatürk büstünün önündeki Atatürk’e ait yazıların silindiğini gören Fethiye Şehit Cengiz Topçu Ortaokulu öğrencisi Fatih Pehlivan, kendi imkanlarıyla boya alarak yazıları yeniledi.

FTSO Stratejik Plan Eğitimi gerçekleştirildi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) 2024-2028 yılı hedef ve planlarının belirleneceği ‘FTSO 2024-2028 Stratejik Planı’nın hazırlanması öncesi, Meclis ve Yönetim Kurulu üyeleri ile çalışanların katıldığı FTSO Stratejik Plan Eğitimi gerçekleştirildi.

Fethiye’de Kur’an Kursu Dualarla Açıldı

Fethiye'de hayırsever vatandaşın bağışı ile eğitim - öğretime başlayan Mıstan / Oğlu Niyazi Kacar Kur'an Kursu, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Tilkici’den Çarpıcı Açıklamalar

Ankara’da gerçekleşen Cumhuriyet Halk Partisi 38. Olağan Genel Kurultayı’na katılan CHP Kurultay Delegesi Avukat Aydın Tilkici, 38. Olağan Genel Kurultayı değerlendirdi.

Fethiye’yi Toz Bulutu Kapladı

Fethiye’de etkisini ilerleyen saatlerde göstermesi beklenen yağmurla beraber gökyüzünü toz bulutu kapladı.

Emlakçılar Derneği'nden Kahvaltı Etkinliği

Fethiye Emlakçılar Derneği her yıl olduğu gibi bu yıl da tanışma ve kaynaşma etkinliği düzenledi. Çalış Plajı’nda bulunan Çalış Balıkçısı Restoran’da gerçekleşen kahvaltılı programa yoğun bir katılım olurken, etkinlik sohbet havasında geçti.

Mobil Atık Getirme Merkezleri’nin sayısı arttı

Milas Belediyesi, geri kazanıbilir atıkların diğer atıklarla karışmadan kaynağında ayrı toplanması sonucu geri kazanım sürecinin daha sağlıklı işlemesi amacıyla şehrin belli yerlerine yerleştirdiği Mobil Atık Getirme Merkezleri’nin sayısını arttırdı.

Fethiye Korunmaya Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği’nden kahvaltı etkinliği

Fethiye Korunmaya Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği’nin, Fethiye Sevgi Evi Erkek Yetiştirme Yurdu’nda düzenlediği kahvaltı etkinliğine; Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Korunmaya Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği Başkanı Çiğdem Karaca ve Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Osman Toprakçı ile birlikte katıldı.

Vali Akbıyık'tan anlamlı ziyaret

Kızılay Haftası’nda anlamlı ziyaret 29 Ekim-4 Kasım Kızılay Haftası dolayısıyla Türk Kızılayı Muğla Şube Başkanı Şadi Pirci, yönetimi ve Kızılay gönüllüleri, Muğla Valisi İdris Akbıyık’ı ziyaret etti.

“Asgari ücret yeterli bir seviyede değil”

2023 yılının bitmesine az bir zaman kalmışken akıllara “Asgari ücret ne kadar olacak?” sorusu gelmeye başladı. Bu konuda halkın ne düşündüğünü merak ederek sokağa çıktık. Vatandaşa “Asgari ücret ne kadar olmalı?” diye sorduk.

Fethiyespor, Tokat Belediye Plevnespor’u konuk etti

Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur mücadelesinde Fethiyespor, Tokat Belediye Plevnespor ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk 11'leri açıklandı.

Toplam 2033 haber.