Açtı Haberleri

Açtı Haberleri

Rus kardeşler, Bodrum’da sergi açtı

Rus ikiz kardeşlerin Valentina ve Helen Chernykh'in “Yansımam” isimli resim sergisi, Muğla’nın Bodrum ilçesinde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Fethiyeli Delbek sanatçısı Türkan Abacı, kursiyerlere eğitim veriyor

Fethiye Halk Eğitim Merkezi, geleneksel yöre ezgilerinin önemli enstrümanlarından biri olan Delbek çalgısının kültürünü canlandırmak ve gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak amacıyla açtığı kurslar başladı. Özellikle kadınların yoğun ilgi gösterdiği kurslarda, Fethiyeli Delbek sanatçısı Türkan Abacı, kursiyerlere eğitim veriyor.

Marmaris'te Bir Kadını Bıçaklayarak Öldüren Şahıs Adliyeye Sevk Edildi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 35 yaşındaki İlknur Çetin, erkek arkadaşı olduğu iddia edilen bir şahıs tarafından bıçaklanarak hayatını kaybederken, ayağı kırık ve alçıdayken olayı gerçekleştiren ve polis ekipleri tarafından kaçtığı motor ile yakalanıp gözaltına alınan A.İ.K. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Muğla Ege Yıldızları 21 maçtır üst üste kazanıyor

 Türkiye Kadınlar Hokey Süper Liginde salon sezonunda Türkiye Süper Ligi Şampiyonu olan ardından İntercity Türkiye Büyük Kadınlar Hokey Şampiyonası'nda da Türkiye Şampiyonluğu'nu Muğla’ya getiren Muğla Ege Yıldızları Spor Kulübü açık alan sezonunda da fırtına gibi esiyor.

Fırtına, ölüdeniz’de maddi zarara yol açtı çok sayıda şezlong kırıldı!

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan uyarılar sonrasında Ölüdeniz’de fırtına etkili oldu. İşletmelerde maddi hasar meydana geldi.

Saatcı,' Partiler Bizim İçin Araçtır'

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, seçim çalışmaları kapsamında Foça ve Yeni Mahalle’de halk buluşması gerçekleştirdi. Yoğun katılımın olduğu programlarda konuşan Saatcı, Fethiye’nin sahipsiz bırakıldığını dile getirdi. 

Sağlık reviri kullanıma açıldı

Fethiye Belediyesi, sanayi esnafının talepleri üzerine yapımına başladığı Sanayi Sitesi içerisinde yer alan sağlık revirini kullanıma açtı.

Muğla Büyükşehir 202 çevre davası açtı

Muğla Büyükşehir Belediyesi kentin doğasını, çevresini ve kıyılarını korumak için 202 dava açarak, usulsüz imar uygulamaları ve çevreye zarar verebilecek düzenlemeleri engellemeye çalışıyor.

Büyükşehir Destekli Güçbirliği Kooperatifi ilk satış mağazasını açtı

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde faaliyet gösteren kooperatifleri tek çatı altında toplamak için kurduğu, Ticaret Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi Marmaris Armutalan’da ilk satış mağazasını yine Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile açtı.

MEGEM Kurslarına Kayıtlar Başladı

Menteşe Belediyesi’nin Kötekli Gençlik Merkezinde (MEGEM) açtığı ücretsiz kurslara kayıtlar başladı. Kurslara kayıt yaptırmak isteyenler MEGEM’in 0 252 424 06 66 numaralı telefonundan ya da https://forms.gle/RXBEfDqyowNxXu859 linkten başvuruda bulunabilirler.

Badem Ağaçları Çiçek Açtı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcak hava sonrası, badem ağaçları erken çiçek açtı.

Başkan Adayı Saatcı, Paylaştığı Anket Hakkında Konuştu

İYİ Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, AREA Kamuoyu Araştırma Şirketi tarafından yapılan çarpıcı anketi değerlendirdi. Saatcı, “Siyaset süreci 15 rauntluk bir maçtır. Biz 1. maçı önde bitirmiş olduk. Daha oynanmamış 14 maç var” dedi.

Başkan Akdenizli EMITT ile ilgili konuştu

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 27. kez kapılarını açtı. Fuarda yer alan Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli çeşitli açıklamalarda bulundu.

Torunoğulları, “İlk izlenimim olumlu”

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 27. kez kapılarını açtı. Fuarda yer alan FTSO Meclis Üyesi Özkan Torunoğulları, çeşitli açıklamalarda bulundu.

Uysal, “EMITT önemli bir fuar”

Dünyanın en büyük beş turizm fuarından biri olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 27. kez kapılarını açtı. TÜRSAB Batı Akdeniz BTK Başkanı Özgen Uysal da fuarda yer aldı.

Büklü, “Seydikemer olarak buradayız”

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 27. kez kapılarını açtı. Fuarda yer alan Seydikemer İlçe Başkanı Ali Büklü çeşitli açıklamalarda bulundu.

EMITT Fuarı Kapılarını Açtı

Dünyanın en büyük beş turizm fuarından biri olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 27. kez kapılarını açtı. Muğla Valisi İdris Akbıyık da fuarda yer aldı.

Baharın müjdecisi badem ağacı çiçek açtı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Pazaryeri mahallesi Karapınar mevkii sakini Ercan Yakalı’nın bahçesinde baharın müjdecisi badem ağacı çiçek açtı.

“Bir Zamanlar Denizin Olduğu Yer” Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

Sanatın pek çok farklı kolunu bir araya getirerek Bodrum’a yeni bir soluk kazandırmaya hazırlanan kültür ve sanat merkezi Inspera Bodrum, İtalyan sanat dünyasının değerli isimlerinin buluştuğu "Bir zamanlar denizin olduğu yer-Dove una volta c'era il mare” Dolomitler’in Çağdaş Sanatı sergisi ile kapılarını açtı.

Saatlerce Ekran Karşısında Kalmak Duruş Ve Yürüyüş Bozukluğuna Yol Açıyor

Modern yaşamın fiziksel ve ruhsal etkileriyle sırt ve bel ağrılarına, duruş ve yürüyüş bozukluklarına yol açtığını belirten Beyin ve Sinir Cerrahı Dr. Suat Boyacı “Bu ağrıları azaltmak için düzenli egzersiz, sağlıklı beslenme alışkanlıkları, doğru duruş ve hareket teknikleri ile stres yönetimi gibi önlemler almalıyız” dedi. Ayrıca manuel terapi ve egzersizi birleştiren spiral stabilizasyon yönteminin son yıllarda başarılı sonuçlar sağladığını ifade etti.

Kaçan Sürücü Yakalandı, Yaralı Kadın Öldü

Yatağan-Menteşe Karayolu Akçaova mevkiinde öğle saatlerinde park halindeki araca çarptıktan sonra kaçan sürücü Denizli karayolunda Gazeller Jandarma ekipleri tarafından yakalanırken, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Filiz Erdem Ülgen yaşamını yitirdi.

Marmaris’te Halk Büfe’den 5 Ayda 215 Bin Ekmek Satışı

Marmaris Belediyesi’nin vatandaşın bütçesine katkı sağlamak amacıyla açtığı Halk Ekmek Büfeleri’nde 5 ayda yaklaşık 215 bin ekmek satışı gerçekleşti.

Fethiyeli minikler kumbaralarını Filistin için açtı

 Fethiye İlçe Müftülüğü Hacı Fehmi Özer 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Fethiye Şubesi’ne gelerek kumbaralarını açtı. Açılan kumbaralardan çıkan paralar Filistin’e yardım olarak gönderilecek.

Anteplioğlu fark yaratıyor

Gaziantep'in geleneksel lezzetleri arasında özel bir yere sahip olan baklava, asırlardır sofralarda şenleniyor. Mesleğe çocukluk yıllarında başlayan Gaziantepli Adem Aydın, 4 yıl önce Karaçulha Mahallesi Atatürk Bulvarı Zincirlikavak Mevkii No:40’ta Anteplioğlu Tatlı Dünyası’nı açtı ve kendine has lezzeti müşterilere sunuyor.

Milas’ta Yeni Yılın İlk Gecesi Kanlı Bitti

Muğla'nın Milas ilçesinde M.A. (62), tartıştığı M.A. (54) isimli kişi silahla vurarak olay yerinden kaçtı. Vurulan M.A. olay yerinde hayatını kaybederken, jandarma her yerde şüpheliyi arıyor.

Datça’da Badem Ağaçları Çiçek Açtı

Türkiye’nin kuzey ve doğu illerinde kar yağışı ve olumsuz hava şartları etkisini gösterirken, Ege ile Akdeniz’in kesiştiği noktada bulunan Muğla’nın Datça ilçesinde badem ağaçlarında ocak ayında açması beklenen çiçekler, aralıkta ağaçları beyaza bürüdü.

Karara bağlanmış hapis ve para cezası olan şahıs yakalandı

Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri aranan şahıslara yönelik gerçekleştirdiği çalışmaları devam ederken saha çalışmalarında suçlulara göz açtırmıyorlar. Ekipler Marmaris’te hakkında çeşitli suçlardan toplamda 5 yıl 2 ay hapis cezası ve 9 bin Lira para cezası olan şahıs yakalandı.

Genç Ressamın Eserleri Sanatseverlerle Buluştu

İlayda Metan’ın “Collective Resim” Sergisi, Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. organizasyonuyla Bodrum Kent Müzesi’nde kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Anneyi 3 kurşun, kızını da 2 kurşunla öldürüp kaçmış

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Rus uyruklu anne ve kızının öldürülmesiyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Katil zanlısı eski eşin, anneyi 3 kurşun, kızını da 2 kurşunla öldürdüğü, suç aleti silahı ise çöp konteynerine attığı ve ardından yurt dışına kaçtığı öğrenildi.

Fethiye'de sağlık personelleri yamaç paraşütü yaptı, Türk bayrağı açtı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde  “Acil Sağlık Hizmetleri Haftası'nı” acil sağlık merkezi çalışanları  yamaç paraşütünde Türk bayrağı açarak kutladı.