Sağlık

Son dakika Sağlık haberleri, en son Sağlık haberler,, Sağlık haberleri burada, haber oku | Sağlık

Sağlık Haberleri

Fethiye Girişinde Korona Önlemi

Korona virüs denetimi Fethiye’de de kilometrelerce araç kuyruğu oluşturdu. Fethiye-Seydikemer İlçeleri girişinde yapılan kontrollere Fethiye Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği, Jandarma Trafik ve sağlık ekipleri katılıyor. Sabah erken saatlerde başlayan ve akşam saatlerine kadar devam eden korona önlemlerinde sürücülerin ateşleri ölçülüp, bir başka kentten gelen sürücülerin kayıt sistemleri alınıyor.

Fethiye Belediyesi’nden Camilere Detaylı Temizlik

Tüm dünyayı etkisi altına alan Corona Virüs (Covid-19) önlemleri kapsamında, Fethiye Belediyesi ilçe genelinde dezenfekte çalışmalarına devam ediyor.

Fethiye'deki 86 Durak İkinci Kez Dezenfekte Edildi

Fethiye’de Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Fethiye Belediyesi ekipleri dolmuş duraklarını ikinci kez dezenfekte etti. Fethiye’deki 86 durakta bir gecede dezenfekte çalışması yapan ekipler Koronavirüsüne karşı mücadeleyi hız kesmeden sürdürdü.

Kızılay'dan Korona Yardımı

Koronavirüs ile mücadele kapsamında devlete destek çalışmalarını sürdüren Türk Kızılayı, sosyal yardım çalışmalarını artırma kararı aldı. Türk Kızılayı Fethiye Şubesi de Vefa Destek Grubu’yla elele vererek 65 yaş üzeri ve evden çıkma yasağı konulan vatandaşlara gıda ve maddi yardım yapıyor.

Zihinsel Engellilere Maske Yardımı

Engellilerin ve ailelerinin “Evde Kal” çağrılarına uymaları kendileri ve halkı Covid-19 salgınına karşı korumaları için duyarlı vatandaşlar tarafından Fethiye Zihinsel Engelliler Derneği’ne maske desteği sağlandı. Fethiye Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Necdet Yaman, dernek üyelerine maske yardımında bulunan duyarlı vatandaşlara teşekkür ederek üyelerinin “Evde Kal” uyarıları ile 14 maddelik Covid-19 tedbirlerine uymalarını istedi.

Temizlik kampanyasına yoğun katılım

Fethiye Belediyesi’nin ‘Daha Temiz Bir Fethiye İçin Birlikte Temizliyoruz’ sloganıyla başlattığı temizlik kampanyasına Fethiye halkı, sivil toplum kuruluşları, spor kulüpleri ve Fethiye’de bulunan işletme personelleri yoğun katılım gösterdi.

5 YILLIK YOL HARİTASI BELİRLENİYOR

Bilgilendirme Toplantısı yapıldı. 2020-2024 Stratejik Planlama çalışmaları kapsamında ‘Benim Kentim, Benim Geleceğim’ sloganıyla Fethiye’nin 5 yıllık yol haritasının belirleneceği ‘Fethiye Dış Paydaş Çalıştayı’ öncesi sivil toplum kuruluşlarının, meslek odalarının, sendika temsilcileri ile fikirleri geliştirmek ve gelecek yılların planlamak için ön bilgilendirme toplantısı Fethiye Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Camiler Belediye Ekiplerince Temizleniyor

Seydikemer Belediyesi Temizlik Müdürlüğü ekipleri Ramazan ayı nedeniyle ilçedeki camileri tek tek temizliyor. Cami Temizlik Timi, Ramazan ayı boyunca her gün ilçe merkezinde ve kırsal mahallelerdeki camilerin halılarını temizlerken, her yerin dip köşe temizliğini de yapıyorlar.

Saatcı, “Zafer sırtını halka dayayanlarındır”

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı ve Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Köyceğiz’de halkla buluştu. Köyceğiz Atatürk Meydanı’nda toplanan kalabalığa seslenen Başkan Saatcı, “Sanıyorlar ki Türkiye’de siyaset iktidara, partilere, sermayeye sırtını dayayarak yapılır. Ancak 31 Mart’tan sonra görecekler, siyaset sırtını halka dayayanlarındır. Zafer halkındır” dedi.

Seydikemer’de balık işleme tesisleri denetlendi

Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol ve Su Ürünleri Birimlerinde görevli Mühendisler İlçede faaliyet gösteren Balık İşleme ve paketleme tesislerinde geniş çaplı denetimler yaptı.

Bulut: “Fethiye’ye hizmet eden engellileri düşünmek zorunda”

Rehabilitasyon merkezilerini ziyaret ederek öğrenciler, aileleri ve eğitimcilerle bir araya gelen İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Nagihan Bulut, “Fethiye’de yaşayan engelli sayısı, Muğla ortalamasının üzerinde. Fethiye’de belediye başkanlığı görevine kim gelirse gelsin engellileri ve ailelerini göz ardı etme, hizmette sona bırakma lüksüne sahip değildir” dedi.

AK Kadınlar tek yumruk çalışıyor

AK Parti Fethiye İlçe Kadın Kolları, seçim çalışmalarını ev ev dolaşarak sürdürüyor.

Sağlık çalışanlarının bayramlarını kutladılar

Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhittin Kayabaş ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Nil Hıdır ile beraberindeki heyet 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Fethiye’de görev yapan doktorlar ve sağlık çalışanlarını ziyaret ederek; bu önemli günlerini kutladı.

Başkan Saatcı, Seydikemer’den çiftçilere seslendi

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Behçet Saatcı, Seydikemer’deki çalışmalarında ‘Halkın başkanı hoş geldin. Seydikemer’in abisi Behçet Saatcı’ yazılı afişlerle karşılandı. Seydikemer’in ağırlıklı olarak tarım ve hayvancılıkla geçindiğini anlatan Başkan Saatcı, “Bölgemizin tarım ve hayvancılığının ayağa kalkması, üreticinin hakkını alması için büyükşehirin tüm imkânlarını seferber etmek boynumuzun borcudur.” dedi.

Kayabaş, “Doğal hayatı ve hayvanları korumak önceliğimiz olacak”

AK Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhittin Kayabaş ve beraberindeki heyet Hayvan Destek Eğitim Derneği (HAYED) Başkanı Gökçen Bayram ve üyelerini ziyaret etti. Sokak hayvanlarının korunması için bakım ve gıda temini sağlayan dernek ayrıca öğrencilerin ve çocukların hayvan korkularını yenmesi için eğitimler veriyor.

Mavi Kuşak Hareketi eğitimleri başladı

Mavi Kuşak Hareketi Muğla eğitimleri, Fethiye Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri ile başladı. TURMEPA ile Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Mavi Kuşak Eğitimleri Protokolü 22.11.2018 tarihinde imzalandı.

Dev Miyomlardan kapalı yöntemle kurtulmak mümkün

Şiddetli ağrı, adet düzensizlikleri, sık idrara çıkma gibi belirtilerle kendini gösterebilen rahim içi miyomlar, kısırlıktan rahmin alınmasına kadar gidebilen tablolara neden olabilmektedir. Cerrahi dışında kesin tedavisi olmayan miyomlar son yıllarda laparoskopik myomektomi (kapalı miyom alınması ameliyatı) veya laparoskopik histerektomi yöntemi (kapalı rahim alınması ameliyatı) ile alınmakta, hasta bu sayede şikayetlerinden kurtulup kısa sürede normal yaşantısına dönebilmektedir.

Fethiye’de İlk kıkırdak nakli gerçekleşti

Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesinde ilk kez kıkırdak nakli gerçekleştirildi. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Mustafa Eroğlu tarafından hastanın ayak bileğindeki aşık (Talus) kemiğine kıkırdak nakledildi.

MUĞLA ORGAN BAĞIŞINDA 5. SIRADA

3 ve 9 Kasım Organ Bağış haftası nedeniyle Muğla İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Cihan Tekin yazılı bir açıklamada bulundu. “Tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar tüm dünyanın olduğu gibi ülkemizin de önemli sağlık sorunlarından birisidir” diyen Dr. Cihan Tekin “Ülkemizde vatandaşlarımızın "Organ Bağışı" konusunda duyarlılıklarını arttırmak, eğitim ve bilgi eksikliğini gidermek için her yıl 3-9 Kasım "Organ Bağış Haftası " olarak kutlanmaktadır. İl Sağlık Müdürlüğümüz koordinasyonunda ilimiz genelinde tüm sağlık kurum ve kuruluşlarımızda stantlar açılmakta, broşürler dağıtılmakta, okul, cami, halk eğitim merkezi, kahvehane gibi vatandaşlarımızın yoğun bulunduğu alanlarda eğitim sunumları gerçekleştirilmektedir. Muğla İl Sağlık Müdürlüğü olarak yaptığımız çalışmalar sonucunda ilimiz; İzmir (44.000), İstanbul (36.012), Manisa (19.033) Kocaeli (18.198), gibi büyükşehirlerin ardından 14.483 bağış sayısı ile 5. sırada yer almaktadır” dedi.

Toplam 447 haber.