Sağlık

Son dakika Sağlık haberleri, en son Sağlık haberler,, Sağlık haberleri burada, haber oku | Sağlık

Sağlık Haberleri

Hastaneler korona vakası ile doluyor

Tüm Türkiye’de korona virüs vakaları ve hasta sayısı giderek artarken, Fethiye ve Seydikemer İlçeleri ile Muğla ve ilçelerinde de artış yaşandığı öğrenildi. Fethiye’de bazı kamu kurum ve kuruluşları ile okullarda öğrenci ve öğretmenlerde de pozitif vakalar olduğu ileri sürülürken, geçtiğimiz bir buçuk ayda Fethiye ve Seydikemer ilçelerinde yaklaşık 15 kişinin Kovid-19 bulaşıcı hastalık nedeni ile hayatını kaybettiği öğrenildi. Bu arada Fethiye Devlet Hastanesinde hemen her gün en az 20 pozitif vakanın tespit edilip, tedaviye alındığı kaydedilirken dün yapılan test sonuçlarına göre de bir günde 22 pozitif vaka tespit edildi. İçişleri Bakanlığı tarafından hemen her gün Kovid-19 önlemleri olarak çeşitli kısıtlamalar getirilmesine rağmen, vatandaşlar hala maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymayınca vakalar ve hasta sayısı giderek artıyor.

Muğla’da 65 Yaş Üstü Kısıtlaması Yarın Belli Olacak

İçişleri Bakanlığı tarafından, 81 ile gönderilen 'Koronavirüs Tedbirleri' konulu ek genelge kapsamında, 65 yaş ve üzeri vatandaşların saat 10.00 ile 16.00 arası sokağa çıkmalarına yönelik uygulamanın Muğla’da yarın sabah gerçekleştirilecek İl Hıfzıssıhha Kurulu toplantısının ardından belirleneceği öğrenildi.

81 İLDE KAMUYA AÇIK ALANDA SİGARA İÇMEK YASAKLANDI!..

Corona nedeniyle ülke genelinde alınan önlemlere bir yenisi daha eklendi.

Muğla’da 65 Yaş Üstüne Yasak Gelecek mi?

65 yaş üstü için sokağa çıkma yasağı son dakika açıklamalar ile gündeme geldi.

Çiçek, “Muğla’da hayat eve sığmıyor”

Sağlık-Sen Muğla Şube Başkanı Özcan Çiçek yaptığı basın açıklamasıyla Covid-19 virüsüne yakalanan sağlık çalışanı sayısının gün geçtikçe artış gösterdiğini söyledi.

Bodrum Belediyesi, sağlık hizmetlerinde de yalnız bırakmıyor

Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Sağlık Hizmetleri Birimi, Ortakent’teki merkezi aracılığıyla pandemi sürecinde de vatandaşları yalnız bırakmıyor. Birim, 2020 yılının ilk 9 ayında toplam 3 bin 127 hastaya sağlık hizmeti verirken, 758 hastanın sağlık birimlerine nakil ve transferini gerçekleştirdi.

Fethiye’de Kovid-19 tedbirleri görüşüldü

Korona virüsü salgını ile mücadele kapsamında Fethiye’de yürütülen çalışmalar ve alınan tedbirlerin sürekliliğini değerlendirmek amacıyla Kaymakam Eyüp Fırat başkanlığında toplantı yapıldı.

Yatağan-Aydın kontrol noktasında yoğun denetim

Covid-19 tedbirleri kapsamında Muğla’ya girişlerde alınan tedbirler ve denetimler arttırılırken, Yatağan İlçe Emniyet müdürlüğü ekipleri, Aydın yönünden giriş yapan araçlar üzerinde denetimlerini sıklaştırdı.

FETHİYE’DE KAYMAKAMDAN DENETLEME

Korona virüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığının 81İl Valiliğine gönderdiği genelge doğrultusunda Fethiye’de de maske, sosyal mesafe ve hijyen kontrolleri Kaymakam Eyüp Fırat başkanlığında gerçekleştirildi.

KAVAKLIDERE'DE VAKA SAYILARI ARTIŞ GÖSTERDİ

Muğla'nın Kavaklıdere İlçesi'nde Koronavirüs vaka sayılarında artış olduğu belirtildi. Vaka sayılarının artmasıyla Kavaklıdere İlçe Hıfzıssıhha Kurulu yeni kararlar aldı.

MİLASLI MUHTARLARA “TEMASLI UYARISI”

Milas Kaymakamlığı tarafından Mahalle muhtarlarına resmi yazı gönderilerek, Korona virüs testi pozitif çıkanlarla temaslı olanlar hakkında en doğru bilginin eksiksiz şekilde verilmesinin son derece önem taşıdığı ifade edildi.

Muğla’da yol kontrol noktaları ve otogarlarda HES kodu sorgulaması

Muğla İl Hıfzıssıhha Meclisi Covid-19 tedbirleri kapsamında Muğla’daki pozitif ve temaslı vatkaların il dışı temaslardan kaynaklı olduğunu belirterek yol kontrol ve otogarlarda HES kodu sorgulama uygulaması yapılması yönünde karar aldı.

Yatağan'da Covid-19 denetimleri artırıldı

Yatağan ilçe merkezinde bulunan kahvehanelerde Covid-19 salgını ile etkin mücadele kapsamında gerçekleştirilen denetimler en üst seviyeye çıkarıldı.

İNGİLTERE'NİN KARARI DENİZ TURİZMİNİ ETKİLEMEDİ

İngiltere hükümetinin Türkiye'ye seyahat edecek vatandaşları için getirdiği kısıtlamanın Fethiye'deki deniz turizmini etkilemediği ifade edildi. İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı Şaban Arıkan " Ekim ayında da buraya yat turizmine gelecek olan turist genelde kendi teknesi olanlar. Deniz turizmini etkileyeceğini düşünmüyorum" diye konuştu.

İlçe Spor Müdürü Koronayı Yendi

Yiğit " Plazma Bağışı Yapabilirim"

Deniz Dibinden Zıpkın Bile Çıktı

Fethiye'de Deniz Dibinden Çıkanlar Hayrete Düşürdü

MUÇEV, O HABERLERE ASILSIZ DEDİ

MUÇEV Turizm Ticaret Limited Şirketi tarafından son günlerde yerel basında yer alan haberlere yönelik açıklama yapıldı. Açıklamada MUÇEV'e ait sorumluluk alanlarının yeni kurulan "Deniz Kıyı ve Çevre Yönetimi A.Ş."ye devredildiği yolundaki haberlerin asılsız olduğu ifadelerini yer verildi.

Seydikemer Hükümet Konağında Son Aşamaya Gelindi

Seydikemer Hükümet Konağı’nın, Belediye Başkanlığı Binası ile birlikte temel atma töreni 18 Mart 2019 tarihinde gerçekleşmişti. Bugünden sonra çalışmalar tüm hızıyla devam ederken Hükümet Konağı ve Başkanlığı Binası'nın çalışmalarında son aşamaya gelindi. Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, hükümet konağı inşaatında büyük bir sıkıntıyla karşılaşmadıklarını söyleyerek “Bir aksilik olmazsa iki ay zarfı içerisinde tamamen bitmiş ve Seydikemerli vatandaşlarımızın da hizmetine sunulmuş olur diye tahmin ediyoruz” ifadelerini kullandı.

HAZİRAN AYINDA YAĞAN KAR ŞAŞIRTTI

Seydikemer’e bağlı yaylaların yüksek noktaları Haziran ayı başında yağan kar ile bembeyaz oldu. Toros Dağları’nın bir kolu olan Akdağ’ın yaylarında öğle saatlerinde başlayan kar yağışı, görenlere kış mevsimini hatırlattı.

Toplam 447 haber.