Sağlık

Son dakika Sağlık haberleri, en son Sağlık haberler,, Sağlık haberleri burada, haber oku | Sağlık

Sağlık Haberleri

Bodrum Belediyesinde 134 çalışan karantinaya alındı, 29 çalışan pozitif çıktı

Türkiye'de hızla yayılan Korona virüs (Kovid-19) salgını Bodrum'da da yayılmaya başladı. Bodrum Belediyesinde 134 Belediye personeli karantinaya alındı, 29 çalışan pozitif çıktı. Son günlerde her gün ortalama Belediye personeli 3 kişinin pozitif çıktığı belirtildi.

187 can kaybı, 32 bin 381 yeni vaka

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca corona virüs tablosunu açıkladı.Türkiye Günlük Covid-19 Tablosu, "covid19.saglik.gov.tr" adresinden paylaşıldı.

Milli Eğitim'de Görevli İnşaat Teknikeri Koronavirüse Yenik Düştü

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli inşaat teknikeri koronavirüse yenik düştü

Bakan ve Eşinin Koronavirüs Testi Pozitif Çıktı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve eşinin corona virüs testleri pozitif çıktı.

Sağlık-Sen Muğla Şubesi "Sesimizi Duyan Var Mı? "

Muğla Sağlık-Sen Şube Başkanlığı koronavirüs tedbirleri kapsamında son alınan kararlar da sağlık çalışanlarının muaf tutulmasına tepki gösterdi.

Fethiye Kaymakamı’nın testi pozitif çıktı

Muğla’nın Fethiye ilçesi kaymakamı Eyüp Fırat’ın Covid-19 testi pozitif çıktı.

Jandarmanın Covid-19 denetimleri sürüyor

Muğla İl Jandarma M-Komutanlığı, sorumluluk alanında Covid-19 salgın tedbirlerine yönelik denetimlerini sürdürüyor.

Trafik ekiplerinden Covid-19 denetimi

Türkiye genelinde artışın yaşandığı Covid-19 vakalarındaki artış hızını düşürmek ve vatandaşların alınan tedbirlere uyumunu sağlamak amacıyla denetimler 7/24 devam ediyor.

Gribe yakalanmak istemeyenler aktarlara koşuyor

Kış mevsiminin gelmesi ve havaların soğumasıyla birlikte gribe yakalanmak istemeyen vatandaşlar, aktarlara koşuyor. Hem grip hem de Kovid-19 salgınından korunmak isteyenler, vücut direncini ve bağışıklığı arttıran bitkilere ve baharatları tercih ediyorlar.

Fethiye’de hastane doldu

***Tüm dünyada ve Türkiye’de olduğu gibi Fethiye’de de koronavirüs salgını pik yapmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda aşırı serbestlik, cenaze taziyeleri, Pazar alışverişleri, nişan-düğün törenlerinde insanların tedbirleri unutarak rahat hareket etmeleri sonucu Kovid-19 vakaları en üst noktaya doğru giderken, Fethiye’de de Devlet Hastanesi Fethiye ve Seydikemer’in yanı sıra diğer çevre ilçelerden gelen vakalar ile iyice doldu. Hastanede Kovid-19 için ayrılan yaklaşık 90 yatak tamamen dolarken, hastanenin orta kat bölümünde de yeni vaka artışları için yaklaşık 50 yatak ayrıldığı öğrenildi. ***Fethiye Devlet Hastanesi’nde yapılan Kovid-19 testleri artık Ortaca ve Muğla’ya gönderilmiyor. Hayırsever bir turizmcinin desteği ile Fethiye Devlet Hastanesi’ne kazandırılan yeni PCR cihazı ile Devlet Hastanesi’nde Kovid-19 test sonuçları belirlenmeye başladı. Test tüplerinin Ortaca ve Muğla’ya gidip gelişi sırasında yaşanabilecek olumsuzluklar da böylece ortadan kaldırılmış oldu. PCR cihazının devreye girmesiyle günde 400-450 testin sonucu alınabiliyor.

Çaltıözü Muhtarı Muhsin Alaşan koronavirüse yakalandı

Çaltıözü Mahalle Muhtarı Muhsin Alaşan ve annesi Leyla Alaşan koronavirüse yakalandı. Seydikemer Çaltıözü Mahallesi Muhtarı Muhsin Alaşan ve annesi Leyla Alaşan’ın yaptırdığı koronavirüs test sonuçları pozitif çıktı.

Muğla’da Koronavirüs Haritası kıpkırmızı oldu !

Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasına yansıyan verilere göre, Muğla’nın Yatağan, Marmaris, Milas ve Menteşe ilçelerinde risk haritasının tamamen kırmızıya döndüğü görüldü.

Başhekimden Koronavirüsle mücadele açıklaması

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Turhan Togan, koronavirüse karşı kurum olarak yapılan mücadele ile ilgili açıklama yaptı. Başhekim Togan; “Kurumumuz genel hizmetleri yanı sıra aynı zamanda pandemi hastanesidir. Poliklinik hizmetlerimiz sadece MHRS sistemi ya da 182 üzerinden alınacak randevulu ve acil hastalara hizmet vermek kaydıyla hasta kabulüne devam etmektedir.” dedi.

Milletvekili Özcan’ın annesi koronaya yakalandı

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan’ın annesi de koronavirüse yakalandı.

Ramazan ağır'ın da covid 19 testi pozitif çıktı

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Süleyman Yasin Ağır'ın babası, emekli imam hatip Ramazan Ağır'ın da Covid 19 testi pozitif çıktı.

Kan stokları azalan Kızılay’a kan bağışı

Korona virüs salgını sürecinde azalan kan stoklarının kan bağışının azalması ile kritik seviyelere düşmesinin ardından Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü’nde görevli personel kan bağışında bulundu. Ekip Doktoru Ömer Çiçek, “Biz Kızılay için değil, siz vatandaşlar için kan topluyoruz” dedi.

Milas’ta ortaya çıkan tablo korkutuyor

Milas ilçesindeki koronavirüs vaka haritasında aşırı yoğunluk yaşanıyor. 6 günde Milas’ın koronavirüs haritasında kırmızı renk yoğunluğu iki katını geçti.

Yatağan polisinden çocuklara maske

Muğla’nın Yatağan ilçesinde Covid-19 tedbirleri kapsamında denetimler sürerken, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri çocuklara maske dağıttı.

Hastanedeki vaka sayısı 59’a yükseldi

Koronavirüs ile mücadele sürdürülüp, bir dizi tedbir uygulanırken vaka sayısı artmaya devam ediyor. Fethiye ve çevresinde Kaymakam Eyüp Fırat başkanlığında denetlemeler devam ederken, vaka sayıları artıyor. En son Fethiye Belediyesi görevlilerinden Bircan Akdu’nun (54) koronavirüse yenik düşmesi ile belediye içerisinde de personellere önlemlere uymaları konusunda bilgiler verildiği öğrenildi.

Toplam 447 haber.