Sağlık

Son dakika Sağlık haberleri, en son Sağlık haberler,, Sağlık haberleri burada, haber oku | Sağlık

Sağlık Haberleri

TÜRK KIZILAY'INA SEYDİKEMER'DE YOĞUN İLGİ OLDU

Seydikemer’li vatandaşlar Kızılay’ın kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi gösterdi.

SEYDİKEMER’DE 4 BİN 550 KİŞİYE, BİN TL ULAŞTIRILDI

Koronavirüs salgını nedeniyle zor duruma düşen vatandaşlar ve esnaflar, bugüne kadar devlet kanalıyla yardımlar yapıldı. Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketinden çıkan Bin TL lik yardımlar, ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılırken, emekli vatandaşlarımızın maaşları kendilerine teslim edildi. Bir taraftan yardım kolileri imdada koşarken diğer yandan da 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların ihtiyaçları da temin edilip evlerine kadar götürüldü. Bu süreçte devlet kanalıyla alınan kararları harfiyen uygulayan Seydikemer Kaymakamlığı da, Sosyal Vefa Destek Grupları, Belediye ve diğer kurumlarla koordinasyonlu bir şekilde hareket ederek vatandaşların mağduriyetlerini giderdi. Pandemi Bilim Kurulu’nun aldığı tedbir kararlarının da titizlikle uygulandığı ilçede ölüm vakasına rastlanmazken izole durumda olan vatandaşlar da sıklıkla aile hekimleri tarafından kontrol ediliyor.

Sağlık çalışanlarına moral verdiler

Fethiye’de sosyal faaliyetleri ile adından söz ettiren El Emeği Göz Nuru ekibi, bu kez de Fethiye Devlet Hastanesi Pandemi ve Acil Servisi’nde görev yapan sağlık çalışanlarına moral olması amacıyla maske ve yiyecek desteğinde bulundu.

Gelecek Partisi maske dağıttı

Dünyayı ve ülkemizi etkileyen korona virüsü salgını nedeniyle Gelecek Partisi Muğla İl Teşkilatı; Menteşe, Ula ve Fethiye’de 4 bini aşkın maske dağıttı. Gelecek Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi ve Muğla İl Başkanı Selahattin Kayaman, “Korona virüsünden korunmada en önemli ihtiyaç maskedir. Bölgemizde 4 bini aşkın maske dağıtımı yaptık. Diğer ilçelerimizde de maske dağıtımını sürdüreceğiz” dedi.

Yanıklar ve İnlice Jeotermal Aramaya Olumsuz Görüş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, özel bir şirketin Fethiye’nin Ölüdeniz ve Kayaköy’de 6 noktada jeotermal kaynak arama talebi üzerine izin vermişti. Fethiye Kent Konseyi Yürütme Kurulu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ÇED sürecinde geniş kapsamlı itiraz edince, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü olumsuz görüş bildirmişti. Bir başka özel şirket Fethiye’nin Yanıklar ve İnlice Mahallelerinde 7 noktada jeotermal kaynak arama talebinde bulununca Fethiye Kent Konseyi Yürütme Kurulu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bir kez daha itirazda bulundu.

Başkan Karaca, “Fethiye’de 21 pozitif vaka var”

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, korona virüsü sürecinde Fethiye’de 21 pozitif vaka olduğunu söyledi. Muğla genelinde 247 pozitif vakanın olduğunu hatırlatan Başkan Karaca, ilçe genelinde 140 bin maske dağıtıldığını kaydetti.

Fethiye’de berber ve kuaförler dezenfekte edildi

Dünyayı ve ülkemizi etkileyen korona virüsü tedbirleri kapsamında kademeli olarak berberler, kuaförler, güzellik salonları ve AVM’lerin faaliyete geçeceği duyurulunca tüm yurtta olduğu gibi Fethiye’de de hazırlıklar başladı.

Jeotermal Arama Şirketleri Gözünü Fethiye'ye Dikti

Fethiye’de Ölüdeniz ve Kayaköy’e yapılmak istenen jeotermal arama çalışmalarına verilen tepki ses getirirken bazı şirketlerin Fethiye bölgesinde Çalış plajından başlayıp Karaot, Katrancı, Günlüklü, Yanıklar ve İnlice ile Göcek’ten Marmaris-Aktur-Bozburun ve İçmeler’e kadar arama ruhsatları aldığı ve sondaj çalışmalarına başlayacakları öğrenildi. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan bazı şirketlerin bu yeni bölgelerde de jeotermal arama çalışması ruhsatı aldıklarını doğrulayıp önümüzdeki bir hafta içinde geniş katılımlı bir basın açıklaması yapacaklarını duyurdu.

Fethiye'de Çevre Kazandı

Fethiye'nin Ölüdeniz ve Kayaköy’de yapılması planlanan ve tepki toplayan jeotermal sondaj kuyularına bakanlıktan izin çıkmadığı öğrenildi. Kararı, Chp Milletvekili Süleyman Girgin açıkladı.

O Uygulamanın Bir Benzerini Doç. Dr. Özçelik Anlatmıştı

Sağlık Bakanlığı tarafından Covid-19 pandemisiyle mücadele kapsamında uygulamaya konulan Hayata Eve Sığar mobil uygulamasının bir benzerini MSKÜ Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Uzaktan Algılama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ceyhun Özçelik geçtiğimiz günlerde anlatmıştı. Özçelik, coğrafi bilgi sistemlerinin etkin bir şekilde kullanılması halinde virüsün takip edilebileceğini söylemişti.

Terzilerden Yoğun Maske Mesaisi

COVİD 19 ile mücadele kapsamında Fethiye Belediyesi’nin taleplerini dikkate alan terziler, yoğun bir maske mesaisi sürdürüyor. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın talepleri doğrultusunda dükkanlarını açıp maske dikimine başlayan terziler, pazartesi gününden itibaren bu mesaiyi daha da arttıracak. Fethiye’deki 5-6 gönüllü terzinin yanısıra Fethiye Belediyesi Atölyesi’nde de devam eden çalışmalar sonucunda ilk planda 40 bin maske üretilecek.

Fethiyeli Sevil Hemşirenin Zaferi

Fethiye Devlet Hastanesi ameliyathanesinde görevli bir hemşire, Koronavirüsü yenerek ev karantinasına çıktı. Virüsün bulaşmasını ve yayılmasını engellemek amacıyla Fethiye Devlet Hastanesi’ndeki arkadaşlarıyla çalışma yapan Sevil Ayni isimli hemşireye yapılan muayene ve test sonrasında Covid-19 teşhisi konulmuştu. Hastanedeki 10 günlük tedavisi başarılı geçen Sevil Hemşire, karantinayı evinde oğluyla geçiriyor.

Semt Pazarında Yeni Yasaklara Uyum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Koronavirüsüne karşı açıkladığı yeni tedbirlere Fethiye’de Semt Pazarları’nda hızlı bir uyum sağlandı.

Seydikemer Belediyesinden Pazarcılara Maske Desteği

Son açıklanan yeni tedbirlerle birlikte Belediyeler de Koronavirüse karşı aldıkları önlemleri arttırdı.

İGD-FTSO İş birliğinde Çalışan Gazetecilere Maske

Koronavirüs salgını nedeniyle ülkemiz de dahil tüm dünya tedbir alırken ve vatandaşlar evlerinde kalırken, sokakta çalışan basın mensupları da görevlerini her türlü riski göze alarak yapmaya devam ediyor. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası da sokakta çalışan basın mensuplarının yaşadığı riskli durumun farkına vararak onlar için maske bağışında bulundu. Muğla İnternet Gazetecileri Derneği, Muğla’daki basın mensuplarına dağıtmak üzere maskeleri, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı’dan teslim aldı.

Fethiye Belediyesinden Dezenfektan Noktaları

Koronavirüs salgınına karşı Fethiye Belediyesi, yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Fethiye Belediyesi, ilçenin yoğun olduğu 20 yerde Dezenfektan Noktası oluşturdu. Üzerinde Koronaya karşı bilinmesi gereken hijyen kurallarının yazılı olduğu Dezenfektan Noktasında vatandaşlar ellerini rahatlıkla temizleyebiliyor. Başkan Karaca “ Fethiye’nin yoğun olan 20 Noktasında vatandaşlarımız ellerini dezenfekte edebiliyor” dedi.

Koronadan Ölen Şahıs 18 Mart'ta Fethiye'ye Gelmiş

Fethiye'de koronavirüsten dolayı önceki gün vefat eden emekli gurbetçi 71 yaşındaki Mehmet Saltık ile Koronavirüsü teşhisi konulan eşi Sevinç Saltık’ın Fethiye’ye İstanbul’dan geldikten 6 gün sonra maske takarak Fethiye Devlet Hastanesi’ne gittikleri belirtildi. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, ilçede belediye olarak Koronavirüs salgınına karşı yaptıkları çalışmaları anlattığı basın toplantısında, ilk ölüm vakasıyla ilgili bilgiler de verdi.

'Fırınlar ve Marketler Her Gün Denetleniyor'

Gıda işletmelerinde Koronavirüsten korunmak için 10 altın kural belirlendi. Fethiye İlçe Tarım Müdürlüğü, her gün çıkardığı ekiplerle, fırınları ve marketleri denetleyerek, işletmelerin bu kurallara uyup uymadığını kontrol ediyor. Denetimler sonucunda şu ana kadar dezenfeksiyon konusunda kurallara uymayan işletme çıkmadı.

Başoğlu, ''Hastanemiz Karantina Hastanesi Oldu''

Fethiye Lokman Hekim Esnaf Hastanesinin Muğla’daki özel hastaneler içerisinde ‘Pandemi hastanesi’ olarak görevlendirilmesi, hastane yönetim kurulu tarafından gurur verici olarak değerlendirildi. Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Başoğlu, ‘’Pandemi Hastanesi önerisini seve seve kabul ettik. Hastanenin bir katını bu tedaviyi gören hastalarımız için ayırdık’’ dedi.

Toplam 447 haber.