Güncel

Son dakika Güncel haberler, en son Güncel haberler, Güncel haberler burada, haber oku | Güncel

Güncel Haberleri

İl Müftüsü’nden Ekrem Çalık’a Ziyaret

İlçe Müftüleri toplantısı için Fethiye’ye gelen Muğla İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, İl Müftü Yardımcıları ve İlçe Müftüleri Kaymakam Ekrem ÇALIK’ı makamında ziyaret etti.

Çevik Kuvvete Başsağlığı Ziyareti

İstanbul'da geçen hafta meydana gelen hain bombalı terör saldırısında şehit olan 37'si polisimiz için Fethiye Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet birimine başsağlığı ziyaretleri devam ediyor.

Marmaris Belediye Başkanı Acar, CHP’yi Ziyaret Etti

CHP’li Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, belediye meclis üyesi ve birim amirleriyle geldikleri Fethiye’de CHP İlçe Başkanlığını ziyaret ettiler. Bir dizi ziyaretler için Fethiye’ye gelen Cumhuriyet Halk Partisi Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, beraberinde belediye meclis üyesi ve birim amirleriyle Fethiye’de çeşitli ziyaretlerde bulundular.

Duygu Dolu Etkinlik

İki yazar birisi 18 yaşında adı Buket Özdal; aşk ve duygu üzerine yazılmış 2 kitabı var. Diğeri ise kanserle mücadele eden Yazar Nural Yılmaz; gerçek bir yaşam öyküsünü; kendi değimiyle kanserle yaptığı tango’yu anlatıyor. Buket Özdal ve Nural Yılmaz’ın kitap tanıtım ve imza etkinliğine yoğun katılım oldu. Geçtiğimiz Cumartesi günü saat 14.00’de başlayan etkinliğe; eski Ölüdeniz Belediye başkanı Keramettin Yılmaz, ÇYDD ve Mavi Kuş üyeleri ile vatandaşlar katıldılar.

Sobe Kreş Gündüz Bakım Evi Açıldı

Sevgi, Oyun, Bilgi ve Eğlence’nin baş harflerinden oluşan Sobe Kreş ve Gündüz Bakım Evi Fethiye’de; hizmete başladı. 2 ve 6 yaş arası çocuklar için Kreş ve Gündüz Bakım Evi hizmeti veren Sobe Ana Okulunun en büyük özelliği; Montessori eğitim atölyesinin bulunması... Fethiye’de yaşayan çocuklar için “Montessori Eğitim Atölyesi” kazandıran Sobe Kreş kapılarını ilk defa gazetemiz muhabirine açtı.

Başsağlığı Ziyareti

İl Müftüsü Abdurrahman Koçak başkanlığında Muğla’nın on üç ilçe müftüsü İlçe Emniyet Müdürü Hakan Aşık’a taziye ziyaretinde bulundu.

Polislere Sahip Çıktılar

Fethiye’de Beşkaza gurubu ve 6 spor takımının taraftarları Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli polisleri ziyaret etti. Ziyarette taraftarlar polislere “Siz yine cop kullanın, biber gazı sıkın ama ölmeyin” dediler.

Fethiye Polisimizin Yanında

Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şaban Taşar’ın organizesinde hafta sonunda İstanbul Beşiktaş’ta Çevik Kuvvet polislerine yönelik yapılan bombalı saldırıyı kınamak ve polisimizin yanındayız mesajını vermek için yürüyüş yapıldı.

FTSO’dan Alternatif Turizme Destek

Fethiyeli turizmciler ve turizm sektörü paydaşları, İzmir’de yapılan Travel Turkey Turizm Fuarına katılarak Fethiye’nin tanıtımı için çaba sarf ettiler. 30 ülkenin yer aldığı fuara ‘Yeni Trend Fethiye’ sloganı ile görücüye çıkan İlçemizin tanıtıldığı standın tasarımında yamaç paraşütünü çağrıştıran figürler dikkat çekti. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından alternatif turizme dikkat çekmek amacıyla üzerinde Babadağ Teleferik Projesinin ismi olan “SKYWALK Fethiye” yazılı anahtarlıklar ve Babadağ Havasporları ve Rekreasyon Alanını tanıtan broşür dağıtıldı.

Uluslararası Ekolojik Proje

Erasmus-Okul Eğitimi işbirliği ile Türkiye ile birlikte 4 ülkeden öğretmen ve öğrencilerin hazırladığı ‘Ekolojik Yaşamda Farkındalık’ konulu proje başladı. Türkiye’den Fethiye Çalıca Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin yanı sıra Hırvatistan, Yunanistan ve Polonya’dan öğretmen ve öğrencilerin birlikte hazırladığı proje ile doğaya ve doğal kaynaklara verilen zararın azaltılmasının amaçlandığı bildirildi.

Travel Turkey’de DTO’dan Sürpriz Hediyeler

8-11 Aralık 2016 tarihleri arasında İzmir’de onuncusu gerçekleştirilen ve 330 bin m² alanda toplam 31 ülkeden 1008 katılımcının yer aldığı, 63 farklı ülkeden 33.688 ziyaretçinin katıldığı Travel Turkey İzmir fuarında açılan Fethiye standında Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi de yerini aldı.

Çevik Kuvvete Taziye Ziyareti

Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Fethiye Şubeleri, Fethiye Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Çevik Kuvvet ekiplerini ziyaret ederek taziyede bulundu.

20 Aralık’ta açılıyor

Fethiye Belediyesi tarafından yapımı devam eden Cahit Beğenç Sosyal Tesisi ve Kütüphanesi, sosyolog, gazeteci yazar Cahit Beğenç’in 22. ölüm yıl dönümü olan 20 Aralık 2016 saat: 11.00 hizmete açılıyor.

FTSO'nun Projesine Geka Desteği

FTSO'nun Fethiye-Seydikemer Organize Sanayi Bölgesi Fizibilite Etüdü projesi GEKA'dan hibe desteği aldı. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasınca hazırlanan “Fethiye-Seydikemer Organize Sanayi Bölgesi Fizibilite Etüdü” projesi Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 2016 Doğrudan Faaliyet Desteği programından hibe desteği almaya hak kazandı.

Şehitler İçin Mevlidi Şerif Okutuldu

Fethiye Ülkü Ocakları İstanbul Beşiktaş’ta gerçekleşen hain terör saldırısında şehit düşen Polisler ve vatandaşlar ile tüm şehitlerimiz için Merkez Yeni Cami’de Mevlidi Şerif okuttu. Mevlidi Şerif’e; Fethiye Ülkü Ocakları yönetimi, Ülkücü camiaya ait kişiler ve 26. Dönem MHP Milletvekili Adayı Nuri Öztürk, MHP Fethiye ile Seydikemer ilçe yönetimleri katıldı. Mevlidi Şerif’ten sonra Fethiye Ülkü Ocakları başkanı Emre Tekcan açıklamada bulundu.

Noel Kıyafetli Bisiklet Turu

Çoğunluğu İngiliz olan yabancı uyruklu vatandaşlar Noel kıyafetleri içinde Fethiye’de bisikletle çevre turu attılar. Fethiye’de bisiklet tutkunu yabancı uyruklu vatandaşlar komşuları Türklerle güvenli sürüşe özendirme ve birlikte çevre gezileri yapmak amacıyla sık sık buluşup stres atıyorlar. Noel kıyafetleri içinde ki bisikletli grup Fethiye’de tur atarken yoğun ilgi çekti.

Çevik Kuvvet’e Taziye Ziyareti

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Türkiye'yi yasa boğan İstanbul’daki terör saldırısı sonrası Fethiye Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Çevik Kuvvet ekiplerine taziye ziyaretinde bulundu. Polislere karanfil veren Başkan Saatcı, “Buraya taziye gelmek, olay yerini ziyaret etmek yetmiyor! Bunların dışında bir şeyler yapmak ihtiyacı hissediyoruz. Ama hukuk devleti, demokrasi diyoruz. Belli konularda elimiz kolumuz bağlı kalıyor. İçimizdeki volkan dışarı taşmasın diye onu bastırıyoruz” dedi. Ziyaretin ardından Fethiye Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Osman Musluk şehitlerimiz için dua etti.

Kobiler Nefes Alacak

KOBİ’lere nefes aldıracak KOBİ Nefes Projesi FTSO binasında tanıtıldı. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 1 milyon lira ile finanse edilen KOBİ Nefes projesinde FTSO üyeleri toplamda 14 milyon Türk Lirasına kadar, yıllık 9,90; aylık da 0,83 oranında faizle 1 yıl vadeli kredi kullanabilecek.

Cho, Başkan Saatcı’yı Ziyaret Etti

Genç nesillere Güney Kore-Türkiye arasındaki tarihi ilişkileriyle ilgili sempozyum düzenlemek amacıyla Fethiye’ye gelen Güney Kore Türkiye Büyükelçisi Yunsoo Cho, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’yı makamında ziyaret etti. Fethiye turizmi hakkında Başkan Saatcı’dan bilgiler alan Büyükelçi Cho, Fethiye’ye daha çok Güney Kore vatandaşlarının gelmesini sağlayacağını söyledi.

Toplam 14701 haber.