Güncel

Son dakika Güncel haberler, en son Güncel haberler, Güncel haberler burada, haber oku | Güncel

Güncel Haberleri

“Yolların Çamur Olmasından Kurtulduk”

Seki mahallesinde yıllardır hizmet alamadıklarını ifade eden vatandaşlar, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’e ve Belediye ekiplerine teşekkür ettiler. Seçmen ve parti ayrımı yapmadan hizmet eden Başkan Yakup Otgöz’e teşekkür ediyoruz diyen Sekili vatandaşlar; “Yolların çamur olmasından kurtulduk, inşallah hizmetler yine devam eder” dediler.

Vali Çiçek, Fethiye’de huzurevi sakinleri ile bir araya geldi

Muğla Valisi Amir Çiçek ve eşi Hülya Çiçek, Fethiye Belediyesi Huzurevi sakinleri ile kahvaltı programında buluştu.

Çalış-Der Mete Ay İle Yola Devam

Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği olağan kongresi mevcut başkan Mere Ay ile yola devam, dedi. 3. Defa başkan seçilen Mete Ay Çalış-Der kongresine katılan tüm üyelere teşekkür etti.

Arıcılık ve Çam Balı Kongresi

Fethiye’de Ölüdeniz Mahallesi’ndeki Liberty Hotels Lykia’de 5’inci Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi başladı.

Mavi Dalga İmza Töreni Gerçekleştirildi

Temelleri 2015 yılında atılan Mavi Dalga Projesi İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi, Deniz Temiz Derneği / TURMEPA Fethiye Şubesi, D-Marin Göcek Marina ve Travel Foundation’ın ortak çalışmaları sonucunda gerçekleştirilmiş ve bölgedeki mevcut denizcilik uygulamalarında iyileştirmeler, sürdürebilir deniz turizmi konusunda farkındalık yaratmak ve çeşitli yeni uygulamaların hayata geçirilmesini amaçlayan ve çevresel kirlenmenin en aza indirilebileceği planlanan bir projedir.

AKUT’tan Deprem Eğitimi

AKUT Fethiye ekibince, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası personeline verilen deprem eğitimi ilgiyle izlendi. Eğitimde, deprem öncesi, deprem sırasında ve deprem sonrası yapılması gerekenler hakkında detaylı bilgi verildi.

Birlik ve Beraberlik İçersinde Gerçekleşti

Fethiye Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısı; Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı başkanlığında birlik ve beraberlik içersinde gerçekleşti. Toplam 7 maddenin görüşüldüğü toplantıda kararlar oy birliği ile alındı.

Kullukçu “Kesinlikle Kabul Etmiyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe örgütü; CHP’nin Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’a yapılan saldırıyı ve Cumhuriyet Gazetesinin bazı yöneticileri ile yazarlarına yönelik göz altıları kınadı. İlk açıklama CHP Fethiye ilçe merkezinde gerçekleşti. Daha sonra FBKM önünde bir araya gelen partililer ile CHP Fethiye İlçe ve Fethiye Kadın Kolları yönetimi ile meclis üyeleri Cumhuriyet gazeteleri ile birlikte sessiz bir protesto gösterisinde bulundu. Cumhuriyet Gazetesinin bazı yönetici ve yazarlarının gözaltına alınmasına değinen CHP İlçe başkanı Kullukçu; operasyona tepki göstererek hukuk adına gazetecilerin serbest bırakılması gerektiğini ifade etti.

ADD’den Öğrenciler Yararına Kermes

Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye şubesi; geliri üniversite öğrencilerine aktarılmak üzere yiyecek ve içecek kermesi düzenledi. Dernek bahçesinde düzenlenen kermese yoğun katılım oldu. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Fethiye Şubesi eğitime destek için kermes düzenledi.

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali

Geçen yıl ilki gerçekleşen “Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali” bu yılda; 18-19-20 Kasım tarihlerinde Fethiye Belediyesi Kültür Merkezinde izleyicilerle buluşacak. Yaşadığımız çevreyi korumayı ve sürdürülebilir kılmayı hedefleyen festival kapsamında dünyanın çeşitli ülkelerinden seçilen toplam 25 film gösterime girecek. Bunların yanı sıra festivalde; çevre bilincini pekiştirmek adına çeşitli konuşmacılar izleyenlerle buluşacak. Festivalin son gününde ise ( 20 Kasım akşamı) hava şartlarına göre Beşkaza meydanında bir konser gerçekleşecek.

Eski Eşinin Kocasını Öldürdü

Muğla'nın Fethiye ilçesinde 3 yıl önce ayrıldığı karısının bir aylık eşini semt pazarının ortasında av tüfeği ile öldürdü. Muğla'nın Fethiye ilçesinde 3 yıl önce ayrıldığı karısının bir aylık eşini semt pazarının ortasında av tüfeği ile öldürdü.

Büyükşehir Belediyesi Fethiye İskelesini Alıyor

1958 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Celal Bayar tarafından Fethiye Belediyesi’ne verilen Fethiye İskelesi’ni Muğla Büyükşehir Belediyesi, mahkeme kararıyla alıyor. Bunun üzerine Fethiye Belediyesi, dönemin Cumhurbaşkanı Bayar’ın imzasıyla Belediye’ye verilen tarihi belgeyi afiş haline getirip, iskele girişine, “İşte tapumuz! Bunu da mahkemeye vererek almaya utanmadınız mı? Yazıklar olsun” yazarak astı. İskele önünden geçen vatandaşlar fotoğraf çekip durumu sosyal medyada paylaşarak, Fethiye Belediyesi’ne destek oluyor.

Başkan Saatcı Çalışmaları İnceledi

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, 41 mahallede yapılan yaklaşık 1 milyon m²’lik asfalt ve parke çalışmalarını yerinde inceledi. Yollar haricinde köylerdeki sosyal tesisler ile Fethiye Belediyesi tarafından yapılan İşletme Fakültesi ana binasındaki son durum hakkında bilgiler alan Başkan Saatcı, köy statüsündeyken mahalleye dönüşüp Fethiye Belediyesi’ne bağlanan bölgelerde, yolların %85’ini bitirdiklerini açıkladı. Aynı zamanda Devlet Hastanesi karşısına yapımı devam eden, şuana kadar 3 bin kamyon malzemenin sadece zemini ve alt yapısı için kullandığını söyleyen Başkan Saatcı, rekreasyon alanının yaklaşık 25 milyon TL’lik bir yatırım olacağını ve ‘şehrin akciğerleri’ haline geleceğini ifade etti.

Şehit Aileleri İle Gazilere Yemek Verildi

Cumhuriyetin 93. Yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında Fethiye Kaymakamlığı tarafından DSİ Sosyal tesislerinde Şehit aileleri ile gazilere öğle yemeği verildi. Fethiye’deki Şehit ailelerinin ve gazilerin katıldığı yemek etkinliğine; Ak parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ve eşi, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve eşi, Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Veli San ve eşi, Fethiye protokolü üyeleri ile daire ve kurum amirleri, Fethiye Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Muharip Gaziler Derneği yönetimi ve üyeleri katıldılar.

Menteşe, Ankara’da Görücüye Çıkıyor

Menteşe Belediyesi, Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Türkiye’nin öncü belediyelerinin tanıtımının yapıldığı “Cumhuriyet Halk Partisi Çalışıyor, Türkiye Kazanıyor” tanıtım günleri kapsamında Ankara’da görücüye çıkıyor.

Yerel Tohum Merkezi Açıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Yerel Tohum Merkezi’nin açılışı, Cumhuriyet’in kuruluşunun 93. Yılında yapıldı.

Fethiye’de Cumhuriyet Coşkusu

En büyük bayram olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Fethiye’de coşkulu bir şekilde kutlandı. 29 Ekim sabahı Saat 9.00’da Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık’ın tebrikleri kabulü ile başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Saat 10.00’dan sonra Fethiye Şehir stadında devam etti…Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliklerinde konuşma yapan Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık “Türk dünyası, İslam alemi ve mazlum milletler Türkiye Cumhuriyetinin şahlanışını beklemektedir” dedi.

Cumhuriyet Meydanında Coşkulu Kutlama

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Başkanlığı, Vatan Partisi ve Fethiye’deki bazı sivil toplum örgütleri tarafından Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni ve etkinliği düzenlendi. Coşkulu bir şekilde düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliği çelenk sunumu ile başladı. CHP Fethiye İlçe Başkanlığı, Vatan Partisi Fethiye İlçe Başkanlığı, ADD, CKD, ÇYDD, YKKED, Türk Kadınlar Birliği Atatürk anıtına çelenk sundular.

Kimsesiz Çocuklar Yararına Resim Sergisi Açıldı

Turizmci Gülsenin Günel ile Fethiye Belediyesi Sosyal Kültür İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve kimsesiz çocuklar yarına düzenlenen resim sergisi, Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi sergi salonunda açıldı.

Toplam 14630 haber.