Güncel

Son dakika Güncel haberler, en son Güncel haberler, Güncel haberler burada, haber oku | Güncel

Güncel Haberleri

FTSO'nun Projesine Geka Desteği

FTSO'nun Fethiye-Seydikemer Organize Sanayi Bölgesi Fizibilite Etüdü projesi GEKA'dan hibe desteği aldı. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasınca hazırlanan “Fethiye-Seydikemer Organize Sanayi Bölgesi Fizibilite Etüdü” projesi Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 2016 Doğrudan Faaliyet Desteği programından hibe desteği almaya hak kazandı.

Şehitler İçin Mevlidi Şerif Okutuldu

Fethiye Ülkü Ocakları İstanbul Beşiktaş’ta gerçekleşen hain terör saldırısında şehit düşen Polisler ve vatandaşlar ile tüm şehitlerimiz için Merkez Yeni Cami’de Mevlidi Şerif okuttu. Mevlidi Şerif’e; Fethiye Ülkü Ocakları yönetimi, Ülkücü camiaya ait kişiler ve 26. Dönem MHP Milletvekili Adayı Nuri Öztürk, MHP Fethiye ile Seydikemer ilçe yönetimleri katıldı. Mevlidi Şerif’ten sonra Fethiye Ülkü Ocakları başkanı Emre Tekcan açıklamada bulundu.

Noel Kıyafetli Bisiklet Turu

Çoğunluğu İngiliz olan yabancı uyruklu vatandaşlar Noel kıyafetleri içinde Fethiye’de bisikletle çevre turu attılar. Fethiye’de bisiklet tutkunu yabancı uyruklu vatandaşlar komşuları Türklerle güvenli sürüşe özendirme ve birlikte çevre gezileri yapmak amacıyla sık sık buluşup stres atıyorlar. Noel kıyafetleri içinde ki bisikletli grup Fethiye’de tur atarken yoğun ilgi çekti.

Çevik Kuvvet’e Taziye Ziyareti

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Türkiye'yi yasa boğan İstanbul’daki terör saldırısı sonrası Fethiye Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Çevik Kuvvet ekiplerine taziye ziyaretinde bulundu. Polislere karanfil veren Başkan Saatcı, “Buraya taziye gelmek, olay yerini ziyaret etmek yetmiyor! Bunların dışında bir şeyler yapmak ihtiyacı hissediyoruz. Ama hukuk devleti, demokrasi diyoruz. Belli konularda elimiz kolumuz bağlı kalıyor. İçimizdeki volkan dışarı taşmasın diye onu bastırıyoruz” dedi. Ziyaretin ardından Fethiye Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Osman Musluk şehitlerimiz için dua etti.

Kobiler Nefes Alacak

KOBİ’lere nefes aldıracak KOBİ Nefes Projesi FTSO binasında tanıtıldı. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 1 milyon lira ile finanse edilen KOBİ Nefes projesinde FTSO üyeleri toplamda 14 milyon Türk Lirasına kadar, yıllık 9,90; aylık da 0,83 oranında faizle 1 yıl vadeli kredi kullanabilecek.

Cho, Başkan Saatcı’yı Ziyaret Etti

Genç nesillere Güney Kore-Türkiye arasındaki tarihi ilişkileriyle ilgili sempozyum düzenlemek amacıyla Fethiye’ye gelen Güney Kore Türkiye Büyükelçisi Yunsoo Cho, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’yı makamında ziyaret etti. Fethiye turizmi hakkında Başkan Saatcı’dan bilgiler alan Büyükelçi Cho, Fethiye’ye daha çok Güney Kore vatandaşlarının gelmesini sağlayacağını söyledi.

Geri Dönüşüm Projesi 2017’de Büyüyor

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, ‘geri dönsün yaşam sürsün’ projesi kapsamında Kaydem plastik, Muzafferpınarbaşı ve ÇEVKO işbirliğinde Fethiye’deki tüm konteynırları iki katına çıkarıyor. Fethiye Belediyesi’nin diğer ilçelere nazaran geri dönüşüm konusundaki hassasiyetine dikkat çeken MuzafferPınarbaşı yetkilisi Ergin Erdinç, “Fethiye bu konuda çok duyarlı. Bu yüzden buraya ayrıca ilgi gösteriyoruz” diye konuştu.

TGK Başkanlar Kurulu Muğla’da Yapıldı

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun 10. Başkanlar Kurulu Toplantısı Muğla’da 9-11 Aralık tarihleri arasında Muğla Büyükşehir Gazeteciler Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. TGK buluşmasına 8 federasyon ve bu federasyonlara üye 79 Gazeteciler Cemiyeti ve basın meslek kuruluşunun başkanları ile temsilcileri katıldı.

EGF Genel Kurulu Yapıldı

Ege Gazeteciler Federasyonu’nun olağan genel kurul toplantısında, Mehmet Abdioğulları yeniden genel başkanlığa seçildi.

Çay “Bu Olayların Analizinin İyi Yapılması Gerekmektedir”

İstanbul Beşiktaş’ta 30 Polisimizin ve 8 vatandaşımızın şehit olduğu çifte bombalı hain saldırı ile ilgili tepki ve kınama açıklamaları yurt genelinde olduğu gibi Fethiye’de de devam ediyor. Hain terör olayını kınayan ve lanetleyen Milliyetçi Hareket Partisi Fethiye İlçe başkanı Cengiz Çay; Fethiye’de ki yerel ve ulusal basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Yaşadığımız Bu Irkçı Saldırıyı Şiddetle Kınıyoruz

Fethiye Beşiktaş Taraftarlar Derneği Başkanı Özkan Torunoğulları; Beşiktaş, Dinamo Kiev maçını değerlendirdi. UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu son maçında temsilcimiz Beşiktaş, Dinamo Kiev’e deplasmanda 6-0 yenilmiş ve karşılaşmada istenmeyen olaylar gerçekleşmişti. Maçı izlemeye giden Fethiye Beşiktaş Taraftarlar Derneği Başkanı Özkan Torunoğulları ve yönetim kurulu üyeleri maç ve statda çıkan olaylarla ilgili açıklamada bulundular.

Sağlık Eğitiminde Oyunlaştırma Konulu Konferans Verildi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Seydikemer Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Yrd. Doç. Dr. Eyüp Akçetin, sağlık eğitiminde oyunlaştırma konulu konferans verdi.

Muğla Travel Turkey İzmir’de Tanıtılıyor

Muğla Valisi Amir Çiçek, beraberindeki heyetle 36 ülkeden binin üzerinde yerli ve yabancı katılımcının yer aldığı 8-11 Aralık 2016 tarihleri arasında İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda düzenlenen Travel Turkey İzmir Fuar’ına katıldı.

Organik Tarımın Sorunları Çalıştayı’na

Muğla Valisi Amir Çiçek, İl Gıda Tarım Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Muğla’da Organik Tarımın Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı”na katıldı. Akyaka’da bir otelde gerçekleştirilen çalıştaya, Vali Çiçek’in yanı sıra Ula Kaymakamı Ali Yılmaz, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nazif Ekici ve organik tarım sektöründe faaliyet gösteren firma temsilcileri katıldı.

Öztürk’ten TBMM’de Tarihi Konuşma

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk; “Türkiye, artık eski Türkiye değildir. Savunma sanayisiyle, güçlü ordusuyla, birçok ülkenin gıpta ettiği güçlü bir ülkedir. Yerli ve Milli olma kavramlarının önemini 15 Temmuz gecesi bir kez daha gördük. Ruhunu FETÖ’ye, bölücü örgüte veya başka illegal örgütlere satmış, asker kıyafeti giymiş teröristlerin bu vatan ve bayrak altında yerleri yoktur. O gece kahramanlık destanı yazan , milletin yanında duran askerlerimiz ve polislerimiz başta olmak üzere, vatanı için canını ortaya koyan tüm güvenlik güçlerimize bu millet adına huzurlarınızda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” dedi.

İzmir Fuarında Tanıtılıyor

Türkiye’nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan “Travel Turkey İzmir” dün yapılan açılış töreni ile başladı. Turizm sektörün nabzını tutan 10'uncu Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın katılımıyla kapılarını açtı.

Vali Çiçek, Seydikemer’de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Seydikemer ilçesine giden Muğla Valisi Amir Çiçek, ilçe değerlendirme toplantısına katıldı. Toplantıda ilçenin ekonomik durumu, potansiyeli, ilçede devam eden kamu ve özel sektör yatırımları ve istihdam konuları, daire müdürleri, sektör temsilcileri, odalar ve birliklerin katılımıyla değerlendirildi.

“Mimarlık Fakültesi İçin Elimizden Geleni Yaparız”

Güç Birliği Platformu üyeleri Mimarlık Fakültesinin Fethiye’de açılması konusunda kararlılıklarını bir kez daha gösterdi. Aralık ayı toplantısında bir araya gelen platform üyeleri, “Dernek olarak İşletme Fakültesi için söz verdiğimiz binayı tamamlamak üzereyiz, mimarlık fakültesinin Fethiye’de açılması için de elimizden geleni yaparız” diye konuştular.

Kermese Yoğun İlgi Oldu

Fethiye İmam Hatip Ortaokulu okul aile birliği üyelerinin düzenlediği kermese veliler ve öğrenciler ile çevre esnafı yoğun ilgi gösterdi. Kermese Ak parti Fethiye İlçe başkanı Kadir sarıhan ve yönetim kurulu üyeleri de; katılarak destek verdiler. Kermesin gelirinin okul öğrencilerinin ihtiyaçları için kullanılacağı öğrenildi.

Toplam 14707 haber.