Marmaris'te öğrenciler, bilim ve sanatla buluştu

Marmaris Belediyesi, MAKSAD, ÜÇADER ve Eğitim-Sen Marmaris Şubesi'nin ikinci kez hayata geçirdiği projede, Taşlıca ve Söğüt mahallelerinden çocuklar bilimle buluşmak için şehir merkezine geliyor.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

 Marmaris Belediyesi’nin çocukların küçük yaşta sanat ve bilişim dünyasına adım atıp temel eğitimi almalarını sağlamak amacıyla başlattığı ‘Kırsal Mahalle Çocuklarımız Sanat ve Bilimle Buluşuyor’ projesinin ikinci ayağı hafta sonu başladı. Marmaris Belediyesi, Marmaris Kültür ve Sanat Derneği (MAKSAD), Üretim Çocuklar Akademisi Derneği (ÜÇADER) ve Eğitim-Sen Marmaris Şubesi’nin imzaladığı ortak protokol sonucunda yapılan çalışmada ilçe merkezine en uzak mahalleler olan Söğüt ve Taşlıca’da oturan 16 öğrenci bilim ve sanatla buluştu.

Proje kapsamında özel araçlarla evlerinden alınan öğrenciler, yaklaşık 1 saatlik yolculuktan sonra İçmeler’e geldi. Bazı velilerin de eşlik ettiği çocuklar İçmeler Atatürk Bilim ve Eğitim Parkı, MAKSAD ve Üreten Çocuklar Akademisi Derneği'nde birbirinden renkli ve eğitici dersler yaptı. Eğitmenler eşliğinde görsel sanatlar, müzik, robotik kodlama, yazılım gibi konularda ders ve deneyler yapan öğrencilere öğle yemeği de ikram edildi. Dersler 10 hafta sürecek.

İlçedeki tüm çocuklara yönelik çalışmalara devam ettiklerini söyleyen Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay; “Marmaris Belediyesi olarak eğitimin ve eğitimde fırsat eşitliğinin önemini biliyor, buna yönelik adımlar atmaya devam ediyoruz. Özellikle kırsal mahallelerde yaşayan öğrencilerimiz için devamlı projeler üretiyoruz. Bu kapsamda ilkini geçtiğimiz Mart ayında hayata geçirdiğimiz ‘çocuklarımız bilim ve sanatla buluşuyor’ projemizin ikinci ayağını da Söğüt ve Taşlıca mahallelerimizde başlattık. Proje ile çocuklarımızın yeteneklerini ortaya çıkarıyor, onları geleceğe hazırlıyoruz. Onlar öğrenecek, memleketimiz gelişecek. Bu önemli çalışmada katkılar sunan paydaşlarımıza teşekkür ediyor, tüm öğrencilerimize üstün başarılar diliyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN