Muğla Tarımının dört yıllık çalışması değerlendirildi

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, son dört yılda yapılan hizmetleri ve gerçekleştirilen çalışmaların yer aldığı 'Tarım Bülteni'ni Muğla'nın tüm ilçelerinde ücretsiz olarak dağıtmaya başladı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Muğla’da 2019 yılından bu yana hayata geçirilen kırsal kalkınma projelerinin anlatıldığı Tarım Bülteni’nde, üretimden ihracata, atık bertaraf projelerinden katma değerli ürün teşviklerine ve yeni üretim modellerine kadar pek çok konuda İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmalar yer aldı.

Muğla İl ve İlçe Müdürlükleri aracılığıyla başta üreticiler olmak üzere tüm Muğla genelinde vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılan Tarım Bülteni’nde, Türkiye Yüzyıl’ının tarım vizyonu ve gelişen Muğla tarımı ile ilgili çarpıcı veriler ve analizler dikkat çekiyor. Bültende ayrıca, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Muğla çiftçisine ve üreticisine yönelik yapılan desteklemeler hakkında da bilgi veriliyor.

Muğla Tarım ve Orman il Müdürü Barış Saylak, 2019 yılından bu yana, Muğla tarımında eşi görülmemiş bir kalkınma hamlesi başlatmak ve tarımsal büyümeyi sürdürülebilir kılmak adına yaptıklarını kayıt altına aldıklarını ve bu süreci Muğla’nın yazılı arşivine kazandırmak için Tarım Bülteni çıkardıklarını belirtti. Saylak, "Bu yıl ikincisini yayınladığımız Tarım Bülteni ile Muğla’mızda kırsal kalkınma, tarım ve hayvancılık alanlarında yaptıklarımızı üreticilerimize ve tüm hemşehrilerimize anlatmak, verilerimizi ve elde ettiğimiz başarıları paylaşmak ve görevi devraldığımız 2019 yılından bu yana canla başla yaptığımız çalışmaların hesabını ortaya koyma sorumluluğumuzu yerine getirmek istedik.

Biz işin başından bu yana üreticimizle iç içeyiz, omuz omuzayız. Tarımı, bugüne dek hiç olmadığı kadar Muğla’mızın gündemine getirmek için ekibimizle birlikte gerçek anlamda insanüstü bir gayret gösterdiğimiz için hem huzurluyuz, hem de çok gururluyuz. Bunun her aşamasını Muğlalı hemşehrilerimizle paylaşmak ayrı bir onur" dedi.
Barış Saylak, “Nefes aldığımız sürece Muğla için çalışmaya, üretmeye ve memleketimize hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

İHA- İhlas Haber Ajansı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN