Siyaset

Son dakika Siyaset haberler, en son Siyasethaberler, Siyaset haberler burada, haber oku | Siyaset

Siyaset Haberleri

Karaca; “Fethiye Halkı Özlediği Belediye Yönetimine Kavuşacak”

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye ilçe teşkilatında yüzler gülüyor. Fethiye siyasetinin önde gelen başarılı isimlerinden Alim Karaca’nın; CHP Fethiye Belediye başkan adayı gösterilmesi parti teşkilatı tarafından büyük bir sevinçle karşılandı. CHP Fethiye ilçe başkanlığında ilçe yönetimi ve partinin önde gelen isimleriyle bir toplantı düzenleyen Alim Karaca; tüm Fethiyelilere sevgilerini ve saygılarını ileterek önümüzdeki 2-3 gün içersinde ilçe başkanlığında düzenlenecek olan etkinlik ile adaylığım ilan edilecektir. Duyurusunu önceden yapacağız. Tüm Fethiyeli hemşerilerimi ve büyüklerimizi bekliyorum” dedi. İlçe başkanlığında düzenlenen toplantıya CHP Fethiye belediye başkanlığı aday adayı olan Veli Pabuşçu ile Gözde Gürsoy Hoşafçı’da katılarak; Alim Karaca’ya destek verdiler.

Kayabaş, “Fethiye’de hizmet devri başlıyor”

AK Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhsin Kayabaş, Fethiye’de görev yapan yazılı ve görsel medya kuruluşlarının temsilcileri ile kahvaltı toplantıda bir araya geldi. Programda basının önemine vurgu yapılarak, yaklaşan yerel seçim sürecinde kendilerine büyük görev düştüğünün altı çizildi.

Suskunluğunu bozdu

Seçim startının verilmesinin ardından uzun süredir bir sonuca varılamayan Muğla ve ilçelerinde CHP ve İyi Parti arasındaki ittifak görüşmesinde Muğla'nın tüm ilçelerinde her iki partinin' de aday çıkarma kararı almasının ardından Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı suskunluğunu bozarak sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Sorunlar ortak akıl ile çözülecek “Muğla’yı iktidarla buluşturacağız”

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Nil Hıdır ile AK Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhittin Kayabaş, Fethiye’deki meslek odalarını ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ettiler. Gerçekleşen ziyaretlerde oda başkanları ve STK temsilcilerinin mevcut sorunlar hakkında görüşleri alındı.

Kayabaş, “Halkımızın hizmetkarı olacağız”

AK Parti Fethiye İlçe Teşkilatı aday tanıtım töreni, Devlet Su İşleri Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. AK Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhittin Kayabaş, program öncesinde yoğun bir ilgi ile karşılandı. Körfezin temizliği, yolcu gemisi iskelesi gibi Fethiye’ye artı değer katacak projelerin hayata geçirileceğini ifade eden Kayabaş, her mahalleye eşit hizmet verileceğini söyledi.

Kayabaş; “Efsane oluruz”

Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Bekir Eser, beraberindeki meclis üyeleri ve Ak Parti Belediye Başkan Adayı Muhittin Kayabaş ile birlikte Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’ya ziyarette bulundular. Ziyarette, Ak Parti İlçe Başkanı Eser, Başkan Saatcı’nın yaptığı hizmetlere her zaman teşekkür ettiklerini ifade ederken, Ak Parti Adayı Kayabaş ise, Başkan Saatcı gibi duayen bir siyasetçi ile yarışmaktan onur duyacağını söyledi. Başkan Saatcı da, önemli olanın Fethiye’ye hizmet etmek olduğunu söyleyerek, ‘Hükümet değil, yerel yöneticilerin seçileceği bir seçim olacak. Herkese başarılar diliyorum” dedi.

Ak Parti Belediye Başkan Adayları açıklandı

Ak Parti 31 Mart Yerel Seçimi öncesinde Muğla il genelinde büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını belirledi. Belirlenen belediye başkanlarına yönelik resmi açıklama 20 Ocak 2019 Pazar günü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen aday tanıtım toplantısında açıklandı. Buna göre; Ak Parti’nin 31 Mart Yerel seçimlerinde belediye başkan adayları şöyle oluştu:

“Fethiye’ ye ittifak adayı bizde istemiyoruz…”

Yerel seçim ve belediye başkan adayları çalışmaları kapsamında Fethiye’ye gelen CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban ve CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu yapmış oldukları toplantıda sadece partililerimiz değil; Fethiye’ye ittifak adayı bizde istemiyoruz, CHP’nin kendi adayını çıkarmasını istiyoruz dediler. Bununla ilgili genel merkeze rapor sunduklarını belirten Milletvekili Alban ve İl başkanı Zeybekoğlu “kararı CHP Parti Meclisi verecektir. 16 Ocak Çarşamba günü CHP parti meclisinin toplanacağını ve Muğla’daki açıklanmayan ilçe belediyeler ile Fethiye belediye başkan adayının açıklanabileceğini eğer açıklanmaz ise bir sonraki parti meclisi toplantısına kaldığını” ifade ettiler…

Hıdır Fethiye’de Partililer ile bir araya geldi

AK Parti’den Muğla Büyük Şehir Belediye başkanı adayı olması beklenen Muğla AK parti eski milletvekillerinden Dr. Mehmet Nil Hıdır; geçtiğimiz hafta sonu Seydikemer ve Fethiye’yi ziyaret etti. AK Parti Fethiye İlçe başkanlığında partililerle bir araya gelen Mehmet Nil Hıdır konuşmasında “Muğla’da bir iktidar değişikliği zamanı ve Muğla’nın AK parti ile buluşma günü gelmiştir. Muğla’nın mutlaka yeni bir iktidara ihtiyacı vardır” dedi. Ziyarete katılan AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete’de; AK Parti genel merkezi tarafından belirlenen AK Parti Fethiye ilçe teşkilatının yeni yönetim kurulunu açıkladı. AK Parti İl Başkanı Kadem Mete konuşmasında; 20 Ocak 2019 tarihinde genel merkezimiz tarafından Muğla Büyük Şehir ve 13 ilçenin belediye başkanları adaylarının açıklanacağını söyledi.

Yılmaz “Fethiye’yi seçeneksiz bırakmak istemedik”

Seçimlere az süre kala CHP'den Fethiye belediye başkan aday adayı olan Keramettin Yılmaz saf değiştirerek AK Parti kanadına geçti. CHP kanadında eleştirilere sebep olurken AK Parti kanadında ise aday olması düşünülen Kadir Sarıhana bu geçişin destek anlamına geldiği belirtildi.

“Bu Fethiye siyasetinde bir devrimdir”

İstifa töreninin ardından yoğun bir kalabalık ile halkı selamlayan Keramettin Yılmaz, AK Parti İlçe Teşkilatı’na geçti. İlk olarak ilçe teşkilatı önünde bir konuşma yapan Yılmaz, belediye başkan aday adaylığını açıkladı.

Birlik, beraberlik mesajı verdiler

AK Parti'nin Fethiye Belediye Başkan Aday Adayları "2019 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde kim aday olursa olsun arkasındayız" diye-rek birlik ve beraberlik mesajı verdiler.

Yeni Başkan Bekir Eser

Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Bekir Eser oldu. 31 Mart 2019 günü yapılacak olan yerel seçimler için görevinden istifa ederek, Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı olan İlçe Başkanı Kadir Sarıhan’ın yerine vekâleten bu görevi yürüten İlhami Sarıyıldız’ın görevi sona erdi.

Aday adayları bir araya geldi

AK Parti Fethiye Belediyesi Başkan aday adayları AK Parti İlçe Başkanlığı tarafından birlik ve beraberlik amacıyla düzenlenen kahvaltı etkinliğinde bir araya geldiler. Sadece 5 aday adayının katıldığı kahvaltı etkinliğine basın mensupları da katıldılar. Çalış Yörük Çadırında düzenlenen kahvaltı etkinliğine; Fethiye Belediye Başkan aday adaylarından; Kadir Sarıhan, Yusuf Çaylı, Özlem Balcı, Mehmet Melih Tatlıcı, Ergün Kocagöz katıldı. Diğer aday adayları mazeretlerini bildirerek etkinliğe katılmadılar. AK Parti ilçe başkanlığının düzenlemiş olduğu kahvaltı etkinliğine katılan aday adayları; birlikte fotoğraf çektirip; birlik ve beraberlik mesajı verdiler.

Kocadon'dan Seydikemer Çıkartması

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Muğla il genelinde yaptığı ilçe ziyaretlerini Seydikemer ile tamamladı. Yaklaşık 1 ay içinde il merkezi de dahil olmak üzere 13 ilçedeki CHP ilçe başkanlıklarını, sivil toplum kuruluşlarını ve esnafı ziyaret eden Başkan Kocadon, vatandaşın yaşadığı sorunları ve izlenimlerini rapor haline getirerek önümüzdeki günlerde Ankara’da CHP Genel Merkezi’ne sunacak.

AK Parti’den Fethiye’de Temayül

AK Parti Genel Merkezi tarafından geçtiğimiz Cumartesi günü AK Parti Fethiye İlçe merkezinde temayül yoklaması yapıldı. Yoğun katılımın olduğu temayül yoklamasına; AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz ile AK Parti Karaman eski milletvekili Mevlüt Akgün ve AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete katıldı. AK Parti Fethiye ilçe başkanının belirlenmesi amacıyla gerçekleşen temayül yoklamasında oy kullanan AK partililer; ilçe başkanlığı için belirledikleri 3 ismin bulunduğu zarfları; sandığa attılar. Fethiye Belediye başkan aday adayı olan Kadir Sarıhan; geçtiğimiz hafta ilçe başkanlığından istifa etmişti…

Üyük; “Fethiye’nin beş yılı kaybettiğini görüyorum”

Siyasetin hareketlendiği şu günlerde siyasi bir röportaj ile sizlerle birlikteyim. Bugünkü konuğum 2009-2014 Muğla il genel meclis başkanlığı, 2014 yerel seçimlerinde Fethiye belediye başkanı adaylığı ve 2019 yerel seçimlerinde ise Fethiye belediye başkanlığına adaylığı düşünülen Mehmet Üyük. Üyük ile sizler için sohbet ettik.

Başkan Kocadon’dan Anket Değerlendirmesi

2016 yılından bu yana Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için çalışan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, gezici araştırma tarafından yayınlanan çalışmayı değerlendirdi.

ÖZLEM BALCI AK PARTİ’DEN ADAY ADAYI…

Televizyon programcısı, dizi film ve sinema oyuncusu Özlem Balcı memleketi Fethiye’den Belediye başkan aday adayı oldu. Ünlü sanatçı Özlem Balcı AK parti Fethiye İlçe başkanlığında yapmış olduğu açıklamada; memleketim Fethiye’ye hizmet etmek istiyorum. Yapılanın daha iyisini yapmak için yola çıktım, dedi.