Siyaset

Son dakika Siyaset haberler, en son Siyasethaberler, Siyaset haberler burada, haber oku | Siyaset

Siyaset Haberleri

Girgin: Ortak Kültürel Ve Tarihi Mirasımız Bakırcılığı Ayakta Tutmalıyız

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, hem ekonomik hem de turizm açısından çok önemli olan bakırcılık sanatının geliştirilmesi ve tanıtılması, bu işle uğraşan ve ilgilenen kişilere kaynak sağlanması çağrısıyla, bakırcılık hakkında bir araştırma önergesi verdi. Girgin şunları söyledi:

Ölüm projesi olan çimento fabrikasıyla işbirliği yapmayın

CHP’li Erbay bölgede yaşayan yurttaşlar adına Muğla’daki şirketlere seslendi: Ölüm projesi olan çimento fabrikasıyla işbirliği yapmayın

Girgin: “Kesin Korunacak Alanlar” Olarak Tescillenmiş Alanlar Öncelikle Akp’den Korunmalı!

Muğla'nın Ortaca ilçesinde bulunan Sarıgerme'nin de “SİT koruma statüsü değiştirildi” haberinin basına yansıması üzerine Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na yazılı soru önergesi veren CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin şunları söyledi;

Milletvekili Gökcan’dan Ramazan Bayramı mesajı

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Ramazan Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, bayramların barış, kardeşlik ve yardımlaşmalara vesile olmasını diledi.

Milletvekili Gökcan’dan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü mesajı

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle yayımladığı mesajında en kutsal kazancın emek ve alın teri ile kazanılan helal kazanç olduğunu belirtti.

Demokrat Parti'de seçim heyecanı

Demokrat Parti Fethiye İlçe Olağan Kongresi yapıldı. Mevcut İlçe Başkanı Osman Buğdaycı ve Osman Kandönmez’in yarıştığı kongrede 49 oy alan Osman kandönmez 32 oy akan Osman Buğdaycı karşısında seçimi kazanarak Demokrat Parti Fethiye İlçe Başkanı oldu.

AK PARTİLİ GÖKCAN: “MENTEŞE 3.ETAP TOKİ KONUTLARI’NIN YER TAHSİSİ YAPILDI”

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Menteşe 3.Etap TOKİ Konutları'nın yer tahsisinin yapıldığı müjdesini vererek, 'Muğlamıza hayırlı olsun' dedi.

BAKAN KURUM GENÇLER İLE BULUŞTU

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Muğla'nın Menteşe ilçesindeki Uluslararası Gençlik Merkezinde gençler ile buluştu.

FETHİYE BELEDİYE BAŞKANI ALİM KARACA : MAKYAJ DEĞİL, KALICI ÇÖZÜM !!

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Ankara merkezli olarak dijital platformda yayım yapan Belediye Gazetesi’ne kapsamlı bir röportaj verdi. Türkiye genelinde çeşitli uygulamalarıyla başarılı olan 34 belediye başkanı ile yapılan röportajlara Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca da dahil edildi. Dergiye konu olan belediye başkanları göreve geldiklerinden bu yana gerçekleştirdikleri çalışmalar, önümüzdeki sürece ilişkin planlamaları ve yaşamakta oldukları sıkıntılar hakkında değerlendirmelerde bulundular.

GİRGİN’DEN TBMM KÜRSÜSÜNDE 1 MAYIS MESAJI: ‘ÜRETEN BİZİZ YÖNETEN DE BİZ OLACAĞIZ!’

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, TBMM Genel Kurulu’nda 1 Mayıs hakkında konuştu. Girgin sözlerine “Dünyayı omuzlarında taşıyan emekçi kardeşlerim, herkesi dayanışma duygularımla selamlıyorum. 136 yıl geçmesine karşın dünyanın tüm işçileri, tarihlerinden aldıkları dersle, taleplerini meydanlarda haykırmaya, emeklerinin karşılığını almak için birleşmeye bugün de devam ediyor” şeklinde başladı.

GİRGİN: ‘BÜTÜN YASAKLAR KALKTI MÜZİK YASAĞI HARİÇ!’

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yazılı olarak yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, bütün pandemi tedbirleri kaldırılırken, artık maskeler bile çıkarken, gece 12’den sonra müzik yasağının devam etmesinin nedenini sordu. Girgin şu açıklamalarda bulundu:

İYİ PARTİLİ ERGUN KIYI YÖNETMELİĞİNDEKİ DEĞİŞİKLİĞİ SORDU

İYİ Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Prof. Dr. Metin Ergun, 16 Nisan’da Resmî Gazete’de yayınlanan Kıyı Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmelik’te yapılan değişiklikle ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

GİRGİN KÖYCEĞİZ ORTACA DALAMAN’DAKİ DOKTOR EKSİĞİ SORUNUNU MECLİSE TAŞIDI

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle, Köyceğiz - Ortaca - Dalaman ilçelerinde yaşayan vatandaşların hastanelerdeki doktor, personel, ekipman eksikliklerinin giderilmesi talebini gündeme getirdi.

CHP’Lİ ERBAY: ‘YURTTAŞLARIMIZ BARINACAK EV BULAMAZKEN BU TOPRAKLARIN YABANCILARA SATIŞI İÇİN ARACILIK EDECEK ŞİRKETLERE KAMU BÜTÇESİNDEN DESTEK VERMESİ KABUL EDİLEMEZ’

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, 20 Nisan 2022 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan Hizmet İhracatının Tanımlanması, Sınıflandırılması ve Desteklenmesi Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye'deki gayrimenkulleri yurt dışında pazarlayan şirketlere devlet desteği verilmesine tepki gösterdi.

GÖKCAN ’’BİTMEK BİLMEYEN BİR YOL ÇALIŞMASI VAR’’

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Fethiye’ye gelerek çeşitli ziyaretlerde bulundu. Ziyaretler esnasında yol yapım çalışmalarını inceleyen Gökcan, yapımı devam eden yol çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

YELDA EROL GÖKCAN’DAN FETHİYE ZİYARETLERİ

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Ak Parti İlçe Başkanı Turgay Öztürk’ün iştirakiyle Fethiye’de çeşitli ziyaretlerde bulundular.

FUTBOL SAHASI NÖBETİ TUTUYORLAR

Ortaca İlçesi’ne bağlı Fevziye Mahallesi’nde Ortaca Belediyesi aracılığı ile yaşam alanı olarak düzenlenmesini istediği yerin ihaleyle satışı gündeme geldi. Mahallede çocukların vakit geçirdiği tek yer olan alanı kaybetmek istemeyen Fevziye Halkı alanda nöbet tutmaya başladı.

Uçak; “23 Nisan 1920 milattır”

TBMM'nin açılışının 102'nci yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle açıklama yapan Eğitim Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tam bağımsızlık ilkesi ile kurulan Cumhuriyet'in temellerinin atıldığını açıkladı.

CHP’li Burak Erbay ve Ali Mahir Başarır: “Yangınlar için hala alınan bir tedbir yok”

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay ve CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde geçen sene yanan hektarlarca ormanlık arazide incelemelerde bulundu.

Toplam 2190 haber.