Siyaset

Son dakika Siyaset haberler, en son Siyasethaberler, Siyaset haberler burada, haber oku | Siyaset

Siyaset Haberleri

Girgin: Enflasyonla mücadele edemeyenler enflasyon rakamlarıyla mücadele ediyor

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, TÜİK hakkında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. Konu hakkında Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, bir de konuşma yapan Girgin şunları söyledi:

BAŞKAN ÖZTÜRK; “BOŞ İŞLERLE UĞRAŞACAK VAKTİMİZ YOK“

Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk ile CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir arasında sular durulmuyor. Birbirleri hakkında yaptıkları açıklamalara cevap veren ilçe başkanlarından en son CHP İlçe Başkanı Mehmet Demir sert sözlerle AK Parti İlçe Başkanı Turgay Öztürk’ü eleştirmişti. Şimdi de Ak Parti İlçe Başkanı Öztürk’ten Mehmet Demir’e cevap geldi.

Girgin, doktorların isyanını TBMM’ye taşıdı

Hekimler için getirilen Sağlık Kanunu görüşmelerinde Muğla’daki kamu hastanelerindeki doktor ve personel eksikliğini dile getiren Muğla Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Süleyman Girgin “giderlerse gitsinler” anlayışının Türkiye’ye yansımasını Muğla örnekleri üzerinden anlattı.

Girgin: ‘Sarayın Politikaları Zenginin Faizini Fakire Açlıkla Ödetiyor’

Bu hafta TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda İstanbul Finans Merkezi Kanunu Teklifi’nin görüşmeleri yapıldı. Önümüzdeki günlerde TBMM Genel Kurulu’na gelecek teklifle ilgili, Komisyonda konuşma yapan Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Süleyman Girgin şu açıklamalarda bulundu:

İyi Parti'den Rozet Takma Töreni

İyi Parti Fethiye İlçe Başkanlığı tarafından partiye yeni katılan üyeler için rozet takma töreni gerçekleştirdi.

CHP’Lİ Demir’den Öztürk’e Sert Cevap

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir basın açıklaması yaptı. Demir yaptığı açıklamada geçtiğimiz günlerde Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk’ün yaptığı açıklamaları eleştirerek Öztürk’e cevap verdi.

Milletvekili Gökcan: “Muğla sahipsiz değildir”

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Marmaris'te inşaatı devam eden otel ile ilgili iddialarına cevap verdi. Gökcan, Akşener'in Marmaris Kızılbük'deki otel ile ilgili olarak soruyu ittifak ortağı CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na sorması gerektiğini açıkladı.

Girgin: ‘Finans Baronlarını Kollayacağınıza, Halkın Ekmeğini Koruyun!’

Dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda İstanbul Finans Merkezi Kanunu Teklifi’nin görüşmeleri yapıldı. Komisyonda konuşma yapan Süleyman Girgin, İstanbul Finans Merkezi projesinin faiz lobisini daha da zengin etmek için yapıldığını vurgulayan Girgin “Yüksek vergi teşviği, ulusal mevzuattan muaf tutulma gibi ülke egemenliğini tehdit eden ve küresel zenginleşmeye katkı sunmak amacını taşıyan bu reklam kokan "merkez" projelerinin bir avuç kişi dışında ortalama vatandaşa bir faydası yok” dedi. Girgin konuşmasında şunları söyledi:

Girgin Gümüşhane’deki Şoför Esnaflarının İsyanını Tbmm’ye Taşıdı

CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Süleyman Girgin TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, Gümüşhane’deki şoför esnaflarının sorunlarını dile getirdi. Girgin şu açıklamalarda bulundu:

İyi Partiye katılımlar artıyor

İyi Parti Fethiye İlçe Başkanlığı tarafından partiye yeni katılan üyeler için rozet takma töreni gerçekleştirdi.

Öztürk, Mayıs ay’ı değerlendirmesi yaptı

Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, Ak Parti İlçe Binası’nda düzenlenen basın toplantısında Mayıs ayı değerlendirmesi yaptı. Yapılan değerlendirmede Öztürk; altyapı, eğitim, konut fiyatları, Fethiyespor ve hakkında çıkan haberler hakkında açıklamalarda bulundu.

Girgin: Yerel Yönetimlere Köi Yetkisi Vermek, Yanlışta Israr Demektir

Bu hafta Bayındırlık İmar Ulaştırma ve Turizm Komisyonu’nda görüşülen “Çevre Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin görüşmeleri tamamlandı. Önümüzdeki günlerde teklifin Genel Kurul’a sevk edilmesi bekleniyor. Teklifte, Türkiye Çevre Ajansının özel şirketler kurması, MUÇEV ile Göcek ve Dalaman Koylarının mapa ve şamandıra işletme işinin özelleştirilmesi hakkında hükümler içeriyor.

Erkılınç: ‘’Kamuoyunun Bilgilendirilmesi Sürecine Çok Büyük Katkı Sağlamaktayız’’

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Cavit Erkılınç, kurumun sağladığı desteklerle güçlü bir demokrasinin en öncelikli ihtiyaçlarından biri olan kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi sürecine çok büyük bir katkı sağlandığını söyledi.

AK Partili Milletvekili Gökcan: “HDP şiddetin kendisidir”

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, HDP tarafından verilen önergeye ilişkin, AK Parti olarak biz 20 yıldır kadınlarımız için her türlü çalışmayı yaparken, HDP ne yapıyor? HDP şiddetin kendisidir. HDP Araştırma Komisyonu açılmasını talep etmek yerine önce teröre bulaştırdığı kızlarımıza, kadınlarımıza, Diyarbakır annelerine hesap versin dedi.

Girgin: ‘Çevre Ajansı Eliyle Servet Transferi Yapılıyor’

Bayındırlık İmar Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nda bugün görüşmelerine başlanan “Çevre Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” Türkiye Çevre Ajansının özel şirketler kurması, MUÇEV ile Göcek ve Dalaman Koylarının mapa ve şamandıra işletme işinin özelleştirilmesi hakkında hükümler içeriyor. Teklifin Anayasa’ya aykırılığı üzerine söz alan, CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin şunları söyledi:

Milletvekili Ergun’dan Kızılbük Sorusu

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Çevre Komisyonu Üyesi İyi Parti Muğla Milletvekili Prof.Dr. Metin Ergun Marmaris ilçesindeki Kızılbük Koyu’nda devam eden bir otel ve devre mülk inşaat projesi ile ilgili olarak bazı hususları açıklığa kavuşturmak amacı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yazılı olarak cevaplandırılması isteği ile soru önergesi verdi.

AK Parti’den İstifa Eden Meclis Üyesi İyi Parti’ye Geçti

2019 yılında yapılan yerel seçimlerde AK Parti Belediye Meclis Üyesi olarak seçilen Ayşe Çiftçi geçtiğimiz günlerde partisinden istifa ettiğini açıklamıştı. Ak Parti’den istifa eden Ayşe Çiftçi İyi Parti’ye geçti. Ayşe Çiftçi,’yi İyi Parti’li yapan rozeti İyi Parti Genel merkezi’nde Genel Başkanı Meral Akşener taktı.

Girgin: İktidar, Herkes Sussun Sadece Kendileri Konuşsun İstiyor

40 maddeden oluşan “Basın Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” bugün TBMM’de tali komisyonda görüşülecek. CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, teklifle ilgili TBMM Genel kurulunda söz alarak açıklama yaptı.

Girgin: Yatağan Geçiş Yolu İçin Bakanlıktan Cevap; “Yol, Gelen Taleplere Göre Yapıldı”

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, 29 Mart’ta Yatağan Geçiş Yolu Projesi ile ilgili bir soru önergesi vermişti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu önergeyi yanıtladı.”Hayaller Battı Çıktı,Gerçekler Oldu Bitti” diyen Girgin şunları söyledi.

Toplam 2190 haber.