Siyaset

Son dakika Siyaset haberler, en son Siyasethaberler, Siyaset haberler burada, haber oku | Siyaset

Siyaset Haberleri

BAŞKAN DEMİR: KÖRFEZ ACİLEN TEMİZLENMELİDİR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, yıllardır Fethiye Körfezinde dip temizleme çalışması yapılmasını beklediklerini belirterek, “Ne yazık ki iktidar bunu seçim malzemesi olarak kullanmaktan öteye gidemedi. 2019 yılında da Bakan Murat Kurum 250 Milyon liralık proje ile körfezi temizliyoruz dedi ama hiçbir çalışma yok. Ne de olsa söz verip tutmamak gibi kötü bir alışkanlıkları var” dedi.

SADET KANSIZ “BU DÜZENE DUR DEMENİN ZAMANI GELDİ”

Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız, iktidarın rakamlarla oynamayı bırakıp vatandaşın geçim derdine çare bulması gerektiğini ifade ederek vatandaşların iktidara ve devlet kurumlarına güveninin kalmadığını belirtti.

MUĞLA'DA MANSUR YAVAŞ HEYECANI

Zafer Partisi Fethiye İlçe Başkanlığı'nca yapılan açıklamada Zafer Partisi Lideri Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın Cumhurbaşkanlığı için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı göreve davet etmesi bütün ülke genelinde olduğu gibi Muğla’da da büyük bir heyecan yarattığı belirtildi

BAŞKAN DEMİR: ’TÜRKİYE'Yİ AVRUPA İLE KIYASLIYOR DAHA DA REZİL OLUYOR!’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Avrupa bizden daha vahim durumda" sözlerine ilişkin değerlendirmede bulundu. Erdoğan'ın alenen halkı kandırdığını belirten Başkan Demir:" İktidar halkın aklıyla oyun oynuyor" dedi.

ZEYTİN ÜRETEN İLLERİN CHP’Lİ VEKİLLERİ DANIŞTAY’A YÜRÜTMEYİ DURDURMA ÇAĞRISI YAPTI

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, İzmir Milletvekili Sevda Erden Kılıç, Manisa Milletvekili Vehbi Bakırlıoğlu, Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Muğla Milletvekili Suat Özcan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir basın açıklaması yaparak, zeytinlik alanların maden çıkarılması için yok edilmesine neden olacak yönetmeliğin yürütmesinin durdurulması için Danıştay’a çağrısında bulundular.

GİRGİN: ‘SERVİSÇİLER İFLAS BAYRAĞINI ÇEKMEMEK İÇİN ZOR DAYANIYOR’

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen, “Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin Genel Kurul’da görüşmeleri sürüyor.

Köyceğiz Belediyesi Nisan Ayı meclis toplantısı yapıldı

Muğla'nın Köyceğiz Belediyesi, 2022 Yılının dördüncü meclis toplantısını gerçekleştirdi.

Başkan Aras’a destek ziyareti

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'a, Oda ve STK başkanları ziyaret gerçekleştirirken, ziyarette yaz sezonunda yapılacak etkinliklerle ilgili sezon değerlendirmesinde bulunuldu.

FETHİYE’DEN İYİ PARTİ’YE YENİ KATILIMLAR

İYİ Parti’ye Fethiye’den yeni üye katılımları devam ediyor. Av. Abdullah Küçükbozbaş, 2009-2014 Muğla İl Genel Meclis Üyesi, 2014 yerel seçimlerinde Fethiye Belediye Başkan Adayı olan Ziraat Mühendisi Mehmet Üyük, AK Parti Belediye Meclis üyesi Onat Akdu ve Huzurevi Eski Müdürü Adem Güngör’e İYİ Parti genel merkezinde , genel başkan Meral Akşener tarafından rozetleri takıldı.

GİRGİN: HAVADA UÇAK YOK KARADA İŞÇİ YOK!

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Muğla'nın Marmaris ve Köyceğiz Orman İşletme Müdürlüklerinin hizmet alımıyla orman yangını söndürme ihalesi açması üzerine TBMM Genel Kurulu’nda bir konuşma yaparak “yangın söndürme işi geçici de olmaz, taşeronla da olmaz” dedi. Girgin şunları söyledi:

GİRGİN: MUHTARLARI DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞI HÂLİNE GETİRMELİYİZ

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen, 39 maddeden oluşan ve 17 kanunda değişiklik yapan, “Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” bu hafta Genel Kurul’da görüşülecek.

GİRGİN: ‘HAKKI VERİLSE DÜNYAYI DOYURACAK OLAN ÇİFTÇİMİZİ ACİZ VESİKASI ALIR HALE GETİRDİLER’

Dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, 39 maddeden oluşan ve 17 kanunda değişiklik yapan, “Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin görüşmeleri tamamlandı.

CHP’Lİ ERBAY: AKP YETER ARTIK ELİNİ AKBELEN'DEN ÇEK, KİRLİ ELİNİ MUĞLA'DAN ÇEK

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, Muğla'nın Milas ilçesi İkizköy’de bulunan Akbelen ormanında maden sahası açılması için zeytin ağaçlarının kesilmesine yeniden başlanmasına tepki gösterdi.

GİRGİN: ‘TURİZME DERMAN OLACAK BİR DESTEKLEME PAKETİ HAZIRLANSIN!’

Dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, 39 maddeden oluşan ve 17 kanunda değişiklik yapan, “Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin görüşmelerine devam edildi. İlk 21 maddenin görüşmeleri tamamlandı. Teklif’in Komisyon’daki görüşmelerinin bugün bitmesi bekleniyor.

GİRGİN YENİ TORBA YASAYI DEĞERLENDİRDİ: HALKIMIZIN GERÇEK SORUNLARINA DERMAN OLACAK BİR PAKET DEĞİL

Dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, 39 maddeden oluşan ve 17 kanunda değişiklik yapan, “Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin görüşmelerine başlandı. Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Süleyman Girgin, kanun teklifinin geneli üzerine yaptığı konuşmada ,vatandaşın yüzünün gülmediğini, canının yandığını belirterek bu noktada getirilen kanun teklifinin vatandaşın gerçek sorunlarına derdine derman olacak bir kanun teklifi olmadığını belirtti.

GİRGİN: OLDU BİTTİYE GETİRİLEN YATAĞAN YOLU İÇİN MAHKEMEDEN İPTAL KARARI ÇIKTI

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Muğla 3. İdare Mahkemesi’nin, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı davada, 2022/329 sayılı kararı ile “Yatağan Geçiş Yolu” olarak adlandırılan yol için dava konusu işlemlerin iptali kararı verdiğini belirttikten sonra, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na çağrıda bulunarak vatandaşları mağdur eden yol için gerekli düzenlemelerin yapılmasını istedi. Girgin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

SADET KANSIZ’DAN ESNAF VE HASTA ZİYARETLERİ

Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız vatandaşların ekonomik anlamda sıkıntılı bir dönem geçirdiği zamanda esnafları ve hastaları yalnız bırakmıyor. Vatandaşların sorunlarını yaptığı açıklamalarla dile getiren Sadet Kansız yaptığı ziyaretler ile de yanlarında olduğunu gösteriyor.

GİRGİN: ‘FIRINCI DERTLİ, ZAM YAP İSTESE VATANDAŞ EKMEK ALAMAYACAK ZAM İSTEMESE FIRINI KAPATMAK ZORUNDA KALACAK’

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Muğla’da yaptığı esnaf ziyaretleri kapsamında bugün fırıncılarla dertleşti. Fırıncıların şikâyetlerini dinleyen Girgin “gübre, mazot, buğday, ayçiçek yağı hangisine dokunsanız zam görüyor. Bu durumda fırıncı ne yapacak, zam istese vatandaş ekmek alamayacak, zam istemese fırını kapatmak zorunda kalacak“ dedi.

BBP FETHİYE’DEN LOKMA HAYRI

Büyük Birlik Partisi (BBP) Kurucu Lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefatının 13’üncü yılında BBP Fethiye İlçe Başkanlığı tarafından parti binası önünde lokma hayrı yapıldı.

Toplam 2190 haber.