Siyaset

Son dakika Siyaset haberler, en son Siyasethaberler, Siyaset haberler burada, haber oku | Siyaset

Siyaset Haberleri

Girgin: taşeron işçiye verilen sözler tutulsun!

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Devlet Memurları Kanunu hakkında Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen kanun teklifinde yaptığı konuşmada asgari ücretlilerin, 4/C'den 4/B statüsüne geçirilen özelleştirme mağdurlarının ve kadro bekleyen taşeron işçilerin sorunlarını gündeme getirdi.

CHP’li Erbay TBMM kürsüsünden çağrı yaptı; ‘Cennet Muğla’mız misafirlerini ağırlamaya hazırdır’

Muğla’nın Marmaris ilçesinde Hisarönü Mahallesi Bördübet Koyu ile Yediadalar mevkiinde 21 Haziran 2022 tarihinde başlayan ve 4 gün sonra kontrol altına alınabilen orman yangınında yaklaşık 4 bin 500 hektar ormanlık alan yok olmuş, yaban hayat ve ekolojik yapı büyük zarar görmüştü. CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, Marmaris’teki orman yangınına müdahalede yaşanan sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurul gündemine taşıdı.

Öztürk “söylendiği gibi istifalar olmamıştır”

AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk Ak Parti Fethiye İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyeliği’nden çok sayıda istifa olduğuna yönelik çıkan haber ve söylentiler ile ilgili açıklamada bulundu. Başkan Öztürk “İlçe Yönetim Kurulu Üyelerimizden söylendiği gibi istifalar olmamıştır” dedi.

CHP’nin yangınlar araştırılsın önergesi reddedildi

TBMM’de 23 Haziran Perşembe günü, CHP tarafından verilen, yangınların sebepleri ve ülkemizin yangınlarla mücadele stratejisinin güncellenmesi amacıyla verdiği araştırma önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Yangın büyük oranda kontrol altına alındı”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmaris'te 4 gündür devam eden orman yangını ve sahada yürütülen çalışmalar hakkında Orman Yangın Yönetim Merkezinde açıklamalarda bulundu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'nin de hazır bulunduğu açıklamada Erdoğan, Marmaris yangının büyük oranda kontrol altına alındığını açıkladı.

CHP’li Erbay; ‘Ormanlar yanarken görmediğimiz uçak ve helikopterleri yangın saraya yaklaşınca gördük’

Muğla'nın Marmaris ilçesi Börtübed mevkiinde 3 gün önce başlayan ve rüzgarın etkisiyle farklı bölgelere yayılan orman yangınları halen devam ediyor. Yangın nedeniyle binlerce hektar ormanlık alan yok oldu. Marmaris – Datça karayolu trafiğe kapatıldı. Güvenlik gerekçesiyle birçok ev boşaltıldı.

Kılıçdaroğlu’ndan Marmaris’e destek ziyareti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz Salı günü başlayan ve hala bazı noktalarda devam eden orman yangınları ile ilgili destek olmak için Marmaris'e geldi. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, yangınla ilgili Kılıçdaroğlu'na bilgi verdi.

Girgin: Saraya Değil Ormanların Geleceğine Bütçe

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin dün akşam saatlerinde Marmaris’te başlayan orman yangınları ile ilgili TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak açıklamalarda bulundu.

Bakan Kirişci, yangın söndürme çalışmalarını yerinde takip ediyor

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Muğla'nın Marmaris ilçesindeki yangın söndürme çalışmalarını yerinde takip ediyor.

Milletvekilleri Demir Ve Gökcan’dan Müjde…

Muğla AK Parti Milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan “Muğla-Denizli-Marmaris Farklı Seviyeli Kavşak” ile ilgili proje hazırlandığını bildirdi.

Girgin: “Ormanın İşçiliğini Biz Yapıyoruz Parayı Başkaları Kazanıyor” Diyen Sese Kulak Verin!

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu ve Menteşe İlçe Başkanı Mustafa Aytaç Kavak, Muğla Ormancılık Kooperatifleri Birliği’ni ziyaret etti. Orman köylülerinin ve üreticilerin sorunlarının ele alındığı ziyarette orman yangınları hakkında da görüş alışverişi yapıldı. Girgin konuya dair şunları söyledi:

Girgin: Bodrum Gümüşlükteki Myndos Antik Kenti Harap Olacak!

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Myndos Antik Kenti’nin 1. Derece korunması gerekli arkeolojik sit alanının derecesinin düşürülmesini TBMM’ye taşıdı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yazılı olarak yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle Girgin, “derece düşürme kararı iptal edilmelidir” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun:

Muğla'nın Bodrum ilçesinde partililerle bir araya gelen CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, cumhurbaşkanı adayı konusunda, '6'lı masayı oluşturan, adalet yürüyüşü yapan, bütün farklı siyasi partileri bir araya getiren, demokrasi için her türlü bedeli ödemiş bir genel başkanımız var, aday aramaya gerek yok. Bu ülkeyi güçlendirilmiş demokratik parlamenter sisteme getirecek tek bir isim var, o da Kemal Kılıçdaroğlu dedi.

Girgin: Bodrum Ve Marmaris’te De Sınav Merkezi Açılsın Talebine Red

Üniversite sınavları bu hafta sonu (18-19 Haziran) yapılacak. Sınav gününün geldiğini ama Muğla’daki sınav merkezi sorununun çözülmediğini söyleyen CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin konu hakkında açıklamalarda bulundu. Girgin şunları söyledi:

İYİ Parti’den Rozet Töreni

Seydikemer Belediyesi İyi Parti Meclis Grup Başkanı Uğur Karadon, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Halil Faik Bozkurt ve ilçe teşkilatının saha çalışmaları kapsamında, İyi Parti Seydikemer Teşkilatı’na üye olan isimlere rozet takma töreni düzenlendi.

Deva Partisi İl Başkanı’ndan Açıklama

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Muğla İl Başkanlığı tarafından basın açıklaması yapıldı. Yeni göreve gelen DEVA Partisi Muğla İl Başkanı Emrah Çay tarafından yapılan açıklamada “Muğla’da Kurucu İl Başkanı olarak görevlendirilen arkadaşımız ve yanındakiler, yönetimdeki performans yetersizliğinden dolayı görev değişikliği yapıldı” dedi.

Demokrat Parti’den Basın Toplantısı

Demokrat Parti Fethiye İlçe Binası’nda basın toplantısı yapıldı. Toplantıda Demokrat Parti Fethiye İlçe Başkanı Osman Kandönmez, Muğla İl Başkan Adayı Erdal Eroğlu ve GİK Üyesi Atınç Koylu konuştu.

CHP’de Seyit Torun Heyecanı

Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun CHP Fethiye İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti. Ziyarette partililer ile bir araya gelen Torun partililere sesledi. Seyit Torun konuşmasında Çanakkale’ye bağlı çan İlçesi Belediye Başkanı’nın da görevden alındığını ifade etti.

CHP Danışma Kurulu Heyecanı

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Tekilatı tarafından İlçe Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı. Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya çok sayıda partili katıldı.

Toplam 2190 haber.