Siyaset

Son dakika Siyaset haberler, en son Siyasethaberler, Siyaset haberler burada, haber oku | Siyaset

Siyaset Haberleri

CHP’Lİ ERBAY: ‘BÜTÜN YASAKLAR KALKTIYSA MÜZİK YASAĞI DA KALKMALIDIR’

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, pandemi nedeniyle ağır darbe alan, milyonlarca insanın hayatını kazandığı turizm sektöründe rezervasyonların başlayacağı bir dönemde gece 12’den sonra müzik yasağının devam ediyor olmasının turizme ve eğlence sektörüne büyük darbe vuracağını söyledi.

GİRGİN ; TAŞI YASTIK TOPRAĞI DÖŞEK YAPAN YANGIN İŞÇİSİNDEN KADRO NİYE ESİRGENİYOR?

Orman Genel Müdürlüğü, Mart ayında 5 bin orman işçisi alacağını duyurmuştu. CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, konu hakkında TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, yeni alınacak işçilerin kadrolu olarak alınması, önceden işe girmiş işçilerin ise kadroya geçirilmesi çağrısında bulundu. Girgin şu açıklamalarda bulundu:

Fethiye’de MHP’nin

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) 'Adım Adım 2023, İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma' toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya katılan Genel Başkan Yardımcısı Filiz Kılıç, partisinin 53 yıldır Atatürk'ün yolundan hiçbir zaman ayrılmadığına dikkat çekerek, Millet İttifakı'nı ve mutabakat metnini eleştirdi.

Köyceğizli Yeliz, ödülünü Milletvekili Yelda Erol Gökcan’dan aldı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Muğla'da düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan Yeliz Okur isimli öğrencinin ödülünü AK Parti Milletvekili Yelda Erol Gökcan verdi.

SADET KANSIZ “PARALAR NEREDE?”

Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız iktidarın ekonomi politikalarına yönelik eleştirilerde bulundu. Sadet Kansız “Otoyolları, hastaneleri, Havalimanları, köprüleri devlet kasasından bir kuruş çıkmadan yaptığını söyleyen iktidar özelleştirdiği kamu kurumlarını, sattığı fabrikaların paralarını, vatandaşın ödediği vergileri ne yaptı. Hazinesinde para kalmayan devletimizin paralarını ne yaptınız. Paralar nerede?” dedi.

SADET KANSIZ “ÇANAKKALE SAVAŞI TÜRK MİLLETİ’NİN VATAN SEVGİSİNİ TÜM DÜNYA’YA GÖSTERMİŞTİR”

Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla mesaj yayınladı. Sadet Kansız mesajında “Bağımsızlığımızın sembollerinden biri olan Çanakkale Zaferi’mizin 107. Yıldönümü kutlu olsun. Bu zafer kazanılırken başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere hiç düşünmeden canlarını veren tüm şehitlerimizi saygı, minnet ve özlemle anıyoruz” dedi.

GİRGİN: SEYDİKEMER ÇİFTÇİSİNİN SABRI TÜKENDİ BOĞALAR BARAJI ACİLEN BİTİRİLMELİDİR!

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Tarım ve Orman Bakanı Vahit KİLER tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde, Muğla ili Seydikemer ilçesinde bulunan, 2013’de temeli atılan Boğalar Barajı’nın aradan 9 yıl geçmesine rağmen halâ tamamlanmamış olmasını gündeme getirdi.

GİRGİN SEYDİKEMERLİ VATANDAŞLARIN ARAZİ MAĞDURİYETİNİ MECLİSE TAŞIDI

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği soru önergesiyle, vatandaşların uzun yıllardan bu yana kullandıkları, kendilerine ait arazilerin kenarlarında bulunan veya atadan kalma yerlerin açık ihale ile satılmasından dolayı Seydikemerlilerin yaşadığı mağduriyeti dile getirdi.

CHP’Lİ ERBAY: ‘BALIKÇILIK BAKANLIĞI KURACAK, BALIKÇILARIMIZI DÜNYA İLE REKABET EDEBİLİR DURUMA GETİRECEĞİZ’

Cumhuriyet Halk Partisi Denizcilik, Balıkçılık ve Su Ürünleri Sektörü Saha Programı Başkanı CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, balıkçı esnafının sorunlarının tespit edilerek bir rapor halinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sunulacak çalışma için ziyaretlerine devam ediyor.

GİRGİN: RANT ODAKLI PLANSIZ İHALELERLE KIYILARIMIZ YAĞMALANIYOR

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Göcek’teki koylarda mapa ve şamandıra sistemi kurulmasını ve işletilmesini içeren, bugün (15 Mart) yapılacak ihaleyle ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bir soru önergesi verdi. Girgin şunları söyledi:

KANSIZ “SAĞLIKÇILARA BAYRAMI ZEHİR ETTİLER”

Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız 14 Mart Tıp Bayramı nedeni ile basın açıklaması yaptı. Sadet Kansız yaptığı açıklamada tüm sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı’nı kutlarken iktidarın her alanda olduğu gibi sağlık alanında da yanlış politikaları yüzünden sağlık çalışanlarına bayramlarını zehir ettiğini belirtti.

Kansız “Akaryakıt Zammına Çare Vergi İndirimidir”

Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız son günlerde yükselen akaryakıt fiyatlarının vatandaşa taşıyamayacağı bir yük oluşturacağını belirterek geçici süreliğine de olsa akaryakıt fiyatları üzerindeki vergilerin azaltılması gerektiğini söyledi.

Saadet Partisi’nden Kınama!

Saadet Partisi Kadın Kolları Muğla İl Başkanı Saliha Güzel tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’un Ankara’da yapılacak olan görüşmelerine dair bir basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklama ile İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'un ülkemize davet edilişi kınandı.

Girgin Mekân Sahiplerinin Ve Müzisyenlerin Talebini Tbmm’ye Taşıdı

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, müzik ve eğlence sektörünün önemli sorunlarından birini TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada dile getirdi. Girgini pandemi sürecinde normalleşme adımları atılmasına rağmen, gece 12’den sonra müzik yasağının devam etmesini eleştirdi. İçişleri Bakanlığı’na konu hakkında yazılı bir soru önergesi de veren Girgin açıklamasında şunları söyledi:

Milletvekili Gökcan’dan 8 Mart mesajı

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

İyi Partili Ergun, “Haksız Faturalara Engel Olduk”

İYİ Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Metin Ergun, 1 Mart 2022 tarihli Resmî Gazete’de yapılan düzeltme sayesinde çok sayıda vatandaşın haksız yere yüksek elektrik faturası ödemesine engel olduklarını söyledi.

Girgin’den Çağrı: “Bodrum Ve Marmaris’te De Üniversite Sınavları Yapılsın”

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yazılı yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle, “Bu sene başta Bodrum ve Marmaris gibi büyük ilçeler olmak üzere bütün ilçelerde üniversite sınavlarının yapılması yönünde bir çalışmanız var mıdır?” diye sordu. Girgin açıklamasında şunları söyledi:

İyi Partili Ergun: 'İktidar verimsiz enerji santralleri için zeytinlikleri feda etti'

İYİ Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Metin Ergun, TBMM Genel Kurulu’nda zeytinliklerin ve zeytincilik sektörünün sorunları ile ilgili olarak İYİ Parti grubunun verdiği önerge üzerinde söz aldı.

Girgin’den Serbest Muhasebeci Ve Mali Müşavirlerin Sorunları İçin Araştırma Önergesi

CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyon üyesi Süleyman Girgin, serbest muhasebeci ve mali müşavirlerin yaşadığı sorunların araştırılması ve çözümlerin hayata geçirilmesi için TBMM’ye araştırma önergesi verdi. Girgin şunları belirtti:

Toplam 2190 haber.