Turizm

TURİZM

Turizm Haberleri

Türedi, “Bu yıl kayıp yılı olacak”

Turizmci Civan Türedi, 2020 sezonu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Korona virüsü salgınının devam ettiğini kaydeden Türedi, “Zor bir sürece giriyoruz. Bu yıl kayıp yılı olacaktır. Tesislerin para kazanabilmesi için güzel bir verimlikte çalışması lazım. 3 veya 4 ay süren yüksek sezonda turizmciler para kazanabiliyor” dedi.

Gümüşhan, “Tedbirli olmakta çok ciddi fayda var”

Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Yönetim kurulu üyesi Ramazan Gümüşhan, “Korona virüs, turizmi çok olumsuz etkiledi. Diyebiliriz ki artık en çok etkilediği ana konu turizm. Bunun içinde acentecilik, deniz turizmi, yatçılık, marina ve turizm kaynaklı 54 sektörü domine etkisi yaratarak ciddi bir zarar verdi. Önümüz turizm sezonu. Biraz düzelme olur mu bu süreçte tabi ki hepimizin beklentisi var. Fakat birinci öncelik insan sağlığı. Biz burada sağlıklı insanları mutlu bir şekilde ağırlayamayacaksak bu yaptığımız işe de uymayacaktır” dedi.

Uysal; ''Alınan Kararları Olumlu Buluyoruz''

Koronavirüs salgınının tüm dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına almasıyla birlikte turizm sektörü de bu süreçte en fazla etkilenen sektörler arasında bulunuyor. Turizmciler için hükümetin ve bakanlığın arka arkaya aldığı tedbir paketleri, sektör yetkilileri tarafından olumlu karşılanıyor. Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Başkanı Bülent Uysal konaklama vergisinin yıl sonuna kadar ertelenmesini ve alınan diğer tedbirlerin olumlu olduğunu belirtti.

Kayaköy’e Ziyaretçi Akınını

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan 5 bin yıllık geçmişe sahip tarihi Kayaköy, ziyaretçi sayısında birinciliği yine kaptırmadı. Fethiye'de bulunan 5 bin yıllık geçmişe sahip tarihi Kayaköy, geçen yıllarda olduğu gibi 2019 yılında da ziyaretçi akınına uğradı. Tarihi Kayaköy 98 bin 865 ziyaretçi sayısı ile ilçede bulunan müze ve 7 ören yerinin ziyaretçi sayısını geçti. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner’den edilen bilgilere göre 2019 yılında Fethiye’de bulunan müze ve ören yerlerini toplam 297 bin 607 yerli ve yabancı turist ziyaret ederken gişelere 1 milyon 865 bin 512 TL bıraktılar. Fethiye Müzesi, Antik Pınara ve Kadyanda ören yerlerine girişlerin bu yıl ücretsiz olduğu öğrenilirken Kayaköy’e ziyaretçi sayısında bir önceki yıla göre rekor yaşandığı belirtilip 98 bin 865 yerli ve yabancı turist Kayaköy’ü ziyaret edip gişelere 532 bin 275 TL bıraktı.

Turizmin Olmazsa Olmazları Fethiye’de Buluştu

Turizm sektörünün en önemli unsurlarından hatta olmazsa olmazları olarak tabir edilen kat hizmetleri (housekeeping) camiası Fethiye’de buluştu. Fethiye Kat Hizmetleri Eğitim Derneği (FEKHED) tarafından düzenlenen 2019 sezonuna veda yemeği ve ödül törenine Antalya, Alanya, Manavgat, Bodrum ve Marmaris’ten davetliler katıldı.

MUSKİ’denTurizmcilere Fırsat

Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) ile Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MUSKİ) işbirliğinde organize edilen toplantıda turizmcilere yeni su tarifeleri, tarife ve abonelikler ve atık su hakkında bilgiler aktarıldı. Turizmcilerin sorularının da cevaplandırıldığı toplantıda yeni uygulanacak tarifenin aboneler ve turizmciler için bir fırsat olduğu ifade edildi.

Kaymakam Şahiner; “Hanutçuluğa Müsaade Etmeyeceğiz”

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner başkanlığında 2019 yılı turizm denetleme ve hanutçuluk komisyonu toplantısı yapıldı. Toplantıya katılan ilgili kamu görevlileri, belediye temsilcisi ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine toplantının amacını anlatan kısa bir konuşma yapan Kaymakam Muzaffer Şahiner, Fethiye’de 2019 yılı turizminin daha güzel geçmesi amacıyla yürütülmesi gereken faaliyetler hakkında bilgiler verdi. 2018 yılı çalışma raporundan örnekler veren Kaymakam Şahiner toplantıda yaptığı konuşmada Babadağ’ına dikkat çekti.

Mete Ay; “2019 Sezonu dolu dolu geçecek”

Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği (Çalış-Der) Başkanı Mete Ay, yaklaşan turizm sezonundan beklentilerini açıkladı. 2019 yaz turizminin Fethiye, Çalış ve bölgede dolu dolu geçeceğini ifade eden Ay, İngiltere’den bölgeye olan ilginin arttığına dikkat çekti. Mete Ay, geçtiğimiz yıllara göre İngiltere’den ilk defa Türkiye’ye gelen turist sayısında gözle görünür şekilde artış yaşandığını kaydetti. 23 Haziran’da yapılacak İstanbul seçimlerinin Çalış’ta tatil planı yapan misafirlerin rezervasyonlarını iptal ettirdiklerini ve bunu hoşgörüyle karşıladıklarını ifade eden Ay; “Seçimin iptali ve yeni seçim tarihi ile ilgili doğabilecek bütün rezervasyon iptallerini bütün otelciler hoş görülü olarak karşılıyor. FETOB’un geçtiğimiz günlerde vermiş olduğu demecine Çalışlı turizmciler olarak tümüyle katılıyoruz. Tatile gelmeyecek kişilere paralarını iade ve rezervasyon iptallerinin kabulünü her zaman yapıyoruz. Biz de müşteri memnuniyeti önceliktir. Müşterilerimizi kötü bir duruma sokmak istemeyiz” dedi.

Bulgar Gazeteciler Fethiye’de…

İlk defa Bulgaristan Varna şehrinden Dalaman havalimanına konulan uçak seferleri için , Dalaman bölgesinin tanıtımı amacıyla bölgeye davet edilen Bulgar gazeteciler Fethiye Ölüdeniz ve Dalyan’a hayran kaldılar.

Berlin Fuarı’nda Fethiye’ye yoğun ilgi

Dünyanın en büyük turizm fuarları arasında sayılan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un da açılışına katıldığı Berlin Uluslararası Turizm Borsası Fuarı'nda (ITB), Fethiye standı yoğun ilgi görüyor. Fethiye standını da ziyaret eden Bakan Mehmet Ersoy’a Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı yapılan tanıtım çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Babadağ teleferik porojesi’nde engel kalmadı

Babadağ Teleferik Projesi’nin daha rantabıl olması ve Ölüdeniz manzarası ile zirveye çıkılması amacıyla kalkış istasyonunda yapılan değişikliğe Ankara’dan onay çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ön izni verilen değişikliğe göre; Ovacık mevkiinden Ölüdeniz’e giden yolda seyir tepesi olarak bilinen ve 226 metre yükseklikteki yer kalkış noktası olacak. Kalkış istasyonuyla ilgili ön izin hakkındaki müjdeli haberin 1 Mart Cuma günü kendilerine ulaştığını açıklayan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, “Teleferik Projemiz şimdi daha da değerli hale geldi. Ön izin sürecinde başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Tarım ve Orman Bakanımız, Eski Milletvekilerimiz Hasan Özyer, Ali Boğa ve Nihat Öztürk ile Odamızın eski yöneticileri olmak üzere bize inanan ve destek olan herkese teşekkür ederiz. Babadağ Teleferik Projesi’nin önünde artık engel kalmadı. Şimdi tek amacımız Dünya Hava Oyunları ile 2020 yılında yapılacak ön hazırlıklarına teleferik projemizi yetiştirmek ve Babadağ ile Fethiyemizi dünya markası haline getirmek.” dedi.

Fethiye Berlin’de tanıtılacak

Fethiye Turizm Konseyi, Şubat toplantısında 6-10 Mart 2018 tarihlerinde Almanya’da düzenlenecek Berlin Fuarı ile aynı tarihlerde Fethiye’de gerçekleştirilecek FETEX 2019 Fuarına katılım konularını ele aldı.

Kayabaş, “Fethiye’yi dünya markası yapacağız”

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT, dünyanın en büyük dört turizm fuarından biri. Etkinlik her yıl 46 binden fazla sektör profesyonelini ve de dünyanın dört bir yanındaki tatil yerlerinin ve seyahat şirketlerinin sunduğu yeni ve heyecan verici seyahat fırsatlarını yakalamak isteyen turisti ağırlıyor.

EMITT 2019’da en başarılı tanıtım ödülü Fethiye’nin!

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT) 5 bin 602 kurum ve kuruluş arasından en başarılı destinasyon tanıtım ödülü, fuara ‘Yeni Trend Fethiye’ sloganıyla katılan Fethiye standına verildi.

EMİTT Fuarı’nda Fethiye standına yoğun ilgi

Dünyanın ve Türkiye'nin dört bir yanından tatil rotalarını aynı platformda bir araya getiren EMİTT Turizm fuarına, bu yıl 94 ülkeden 5 bin 602 kurum ve kuruluş katılım sağladı. 4 gün sürecek fuarın ilk gününde, katılımcı kurumlar renkli anlara sahne oldu. Fethiye Standı’na ziyaretçi akını olurken, Başkan Saatcı, turizm konseyi ile birlikte turizm ajanslarından vatandaşlara kadar tüm ziyaretçilerle yakından ilgilendi. Geçtiğimiz yıl iyi bir sezon geçirdiklerini ifade eden Başkan Saatcı. “Fethiye’de ağırlanan misafirlerin memnuniyet oranı çok yüksek” dedi. Fethiye standına gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u Başkan Saatcı karşıladı.

Sırada EMİTT Fuarı Var

Travel Turkey Fuarının ardından toplanan Fethiye Turizm Konseyi, Travel Turkey’i değerlendirdi ve yaklaşan EMİTT Fuarı hazırlıklarını ele aldı. Toplantıda Fethiye Turizm Konseyi tarafından, Fethiye merkezinde yapılan sürekli araç parkların trafiği aksattığı gerekçesi ile gönderilen yazıya Muğla Büyükşehir Belediyesinden verilen cevap da görüşüldü.

Deniz Ticaret Odası Paris Boat Show’da

08-16 Aralık 2018 tarihleri arasında devam eden Paris Boat Show fuarına IMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye ve Bodrum Şubesi koordinesinde çeşitli firmalar ile birlikte katılım sağlanmıştır. IMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesini temsilen Şube Müdürü Sayın Bülent Telli katılmıştır.

Fethiye, Travel Turkey İzmir’de yerini aldı

Fethiye, büyük bir birliktelik örneği ile Travel Turkey İzmir’de yerini aldı. Fethiye Standı’nda en çok ilgi çeken tanıtım ögesi Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yaptırılan yamaç paraşütü sanal gerçeklik filmi oldu.

Fethiye, Travel Turkey İzmir Fuarı’nda yerini aldı…

12. Travel Turkey İzmir Fuarı ve Kongresi, turizm sektörünün tüm kollarını Fuarizmir’de bir araya getiriyor. Fethiye’nin tanıtımı için hazırlanan turizm paydaşları da Yeni Trend Fethiye ismiyle fuardaki yerini aldı. Fethiye’nin fuardaki kokteyli ise 7 Aralık Cuma, saat 15:00’de gerçekleşecek.

Toplam 377 haber.