Turizm

TURİZM

Turizm Haberleri

İHRACAT HIZLANIYOR

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ilçemizde faaliyet gösteren gümrük müşavirliklerine online dolaşım ve menşe belgesi verilmesi için kullanılacak olan yeni sistem, Menşe ve Dolaşım Belgeleri Otomasyon Sistemi(MEDOS) hakkında bilgi verildi.

İFTAR ÇADIRI KAYAKÖY'LÜLERLE BULUŞTU

Fethiye Belediyesi gezici iftar çadırı, belde ve köylerde hizmet vermeye başladı. Her gün iftarda farklı bir mahallede vatandaşlara iftar yemeği veren Fethiye Belediyesi'ne ait gezici iftar çadır, Kayaköy’de vatandaşlarla buluştu.

FETOB’DA YENİ YÖNETİM BELİRLENDİ

Fethiye Otelciler Birliği Derneği'nin (FETOB) 11.Olağan Genel Kurulu 17 Mayıs 2018 perşembe günü Orka Sunlıfe otel'de yapıldı. Genel kurulda 140 üyesi bulunan FETOB yeni yönetimini belirledi.

LÜKS YATLAR FETHİYE'YE DEMİR ATTI

Fethiye körfezi açıklarına demirleyen milyon dolarlık iki lüks yat ilgi odağı oldu.

ŞABAN ARIKAN’DAN DAVET

“TÜRK DENİZCİLİĞİ'NE BAKIŞ” Temiz Denizlerde, Emniyetli Denizcilik konulu Habertürk TV / Bakış programında, Türk Denizciliği ile ilgili özel çalışmalar yapılarak, denizcilikte güncel durum ve gelecek hedefleri ekranlara taşınıyor.

YÜZDE 70 ARTIŞ BEKLENİYOR

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott, Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner’i makamında ziyaret etti.

İLK DEFA YAMAÇ PARAŞÜTÜ İLE ATLAYAN TATİLCİLERİN ZOR ANLARI

Fethiye’de ilk defa yamaç paraşütü ile atlayan tatilcilerin, gökyüzünde yaşadığı adrenalin ve korku dolu anlar, aksiyon kamerasına yansıdı.

FETOB VE ÇALIŞ-DER TURİZMİ DEĞERLENDİRDİ…

Fethiye Otelciler Birliği(FETOB) Başkanı Bülent Uysal bu yıl, geçtiğimiz yıla oranla erken rezervasyonlarda yüzde 50 artış olduğunu belirtti. İngiliz pazarının yanı sıra özellikle Rus ve Ukrayna pazarının bölgeye çok büyük rağbet gösterdiğini söyleyen Uysal, “erken rezervasyon tarihinin bitimine 1 ay kala oldukça güzel bir sezon hazırlığı yapıyoruz” diye konuştu.

ÇİN’DEN REZERVASYONLAR BAŞLADI.

Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mete Atay, basın açıklamasında Fethiye’de çekimi yapılan Çin televizyonlarında yayınlanan 24 saat programının dünyada sosyal medyada dahil olmak üzere 4 milyar kişi tarafından izlendiğini belirtti. Atay, bunun geri dönüşü olarak Fethiye’deki otellerin şimdiden Çin’den talep aldıklarını ifade etti. Atay ayrıca 2020 Dünya Hava Oyunları’nın Fethiye’de yapılacağını kaydetti.

GÖCEK’E HUDUT KAPISI AÇILIYOR…

Fethiye Liman Güvenliği Komisyonu Kaymakam Muzaffer Şahiner başkanlığında Göcek Mahallesinde Belediye hizmet binası toplantı salonunda toplandı.

REZERVASYONLARDA ARTIŞ VAR

EMİTT Turizm Fuarı’nda en başarılı destinasyon tanıtım ödülüne layık görülen Fethiye, yapmış olduğu tanıtımlarla erken rezervasyonlarda artış gösterdi. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve EMİTT’e katılan tüm STK’lar düzenledikleri basın toplantısıyla 2018 Fethiye turizmiyle ilgili bilgiler aktardılar.

DENİZ TİCARET ODASI LONDRA BOAT SHOWDA

10-14 Ocak 2018 tarihleri arasında devam eden Londra Boat Show fuarına IMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi koordinesinde çeşitli firmalar ile birlikte katılım sağlanmıştır. IMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesini temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Şaban Arıkan ve Şube Müdürü Sayın Bülent Telli katılmıştır.

FETOB’ TAN KAYMAKAM ŞAHİNER’E ZİYARET

Fethiye Otelciler Birliği (Fetob) yönetimi ile Fetob ve Türofed yönetim kurulu üyesi Yavuz Torunoğulları; Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner’i makamında ziyaret etti.

FETHİYE TRAVEL TURKEY’DE YERİNİ ALDI

7-10 Aralık 2017 tarihlerinde İzmir’de yapılacak Travel Turkey İzmir Fuarı’nda bölgemiz, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının şirketi olan Fethiye Güç Birliği Şirketinin organizasyonuyla tanıtılacak.

ÖLÜDENİZ TURİZMCİLERİNDEN ŞÜKÜR YEMEĞİ

Ölüdeniz Mahallesindeki turizmciler sezon sonu olması nedeniyle bereket ve şükür yemeği düzenledi. Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifinin geleneksel hale getirdiği bereket ve şükür yemeğine katılım yoğun oldu. Yöredeki turistlerinde katıldığı şükür ve bereket yemeğinde Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mümtaz Kökten ile yönetim kurulu üyeleri davetlilere kendi elleri ile bulgur pilavı üzerinde kavurma ikramlarında bulundular.

SAATCI; ''2018 YILI TADINDAN YENMEYECEK''

Fethiye ve çevresinde bir turizm sezonu daha geride kalırken; 2018 yılı turizm sezonunun hazırlıkları da başladı. Fethiye Belediyesi 2018 turizm sezonu için plan ve programlarına başlarken, özellikle tanıtım atağı da yapılacak. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı; turizm sezonunu değerlendirirken; ''2018 sezonu ile ilgili beklentilerimiz çok daha yüksek. İnşallah uluslararası ilişkilerde papaz olduğumuz ülkeler ile karşılıklı dostluk köprüleri atılırsa, 2018 yılı tadından yenmeyecek bir yıl olacak'' dedi.

İNGİLİZ ACENTE TEMSİLCİLERİ ÖLÜDENİZ’DE

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğünün organizasyonu ve YDA Dalaman Havalimanı İşbirliği ile bölgemize gelen İngiliz Acentelerin temsilcileri Ölüdeniz’de yamaç paraşütü organizasyonu ile unutulmaz bir deneyim yaşadılar. YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç: “Kaynak pazarımız İngiltere’de acenteler bazında Networks oluşturma ve rezervasyonlara ivme kazandırmak amacıyla bölge tanıtımı için çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor.”

METE AY TURİZM’DE SON DURUMU DEĞERLENDİRDİ…

İngiliz turizm firması Elixir Holiday’ın iflas etmesinin yankıları devam ederken, Fethiye ve çevresine bu firma ile gelen turistlerin mağdur edilmediği belirtilirken, Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, “Türkiye değil, kendi kendilerini batırdılar” dedi.

ULUSLARARASI ÖLÜDENİZ HAVA OYUNLARI 17-22 EKİM'DE YAPILACAK

Bu yıl 18'ncisi düzenlenecek Ölüdeniz Uluslararası Hava Oyunları 17-22 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. Fethiye Belediyesi öncülüğünde sivil toplum kuruluşları ve turizmcilerin destekleri ile yapılacak festivalin Ölüdeniz'de sezonu az da olsa uzatacak. Uluslararası Hava Oyunları'na 50 ülkeden yaklaşık 550-600 sporcunun katılması bekleniyor…

Toplam 377 haber.