Turizm

TURİZM

Turizm Haberleri

BABADAĞ “2020 ULUSLARARASI HAVA OYUNLARINA” ADAY…

92 yıldır havacılık sevdasından vazgeçmeyen Türk Hava Kurumu, dünyanın en büyük spor organizasyonunu tekrar doğduğu ülke Türkiye’ye getirmek için start verdi. Uluslararası Havacılık Federasyonu(FAI)’nun Başkanı Frits Brink ve değerlendirme komitesi Türk Hava Kurumu’nun havacılık eğitim merkezlerini yerinde görmek için 4 günlüğüne Türkiye’ye geldi.

BAYRAMDA 50 BİN ZİYARETÇİ

Seydikemer ilçesindeki Saklıkent Kanyonu'nda 10 günlük Kurban Bayramı tatili nedeniyle yoğunluk yaşandı. Bayram tatilinin ilk 9 gününde 50 bin kişi ziyaret etti.

10 GÜNLÜK TATİL ODALARI DOLDURDU

Geçtiğimiz hafta Kurban Bayramı tatilinin 10 güne çıkması için açıklamada bulunan Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği (Çalış-Der) yönetim kurulu başkanı Mete Ay; basın mensuplarına açıklamada bulunarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan ile Ak parti hükümetine çok teşekkür etti…

BAYRAM TATİLİ BİR AN ÖNCE UZATILMALI

Turizmciler bayram tatilinin 10 güne çıkmasını umuyor. Tatilin uzaması halinde doluluk oranlarının yüzde 100’e çıkacağını dile getiren sektör temsilcileri, yerli turist sayısının 500 bine yaklaşacağını ifade ediyor.

FETOB VE ÇALIŞ-DER TURİZMDE SON DURUMU DEĞERLENDİRDİ…

FETOB Başkanı Bülent Uysal ve Çalış-Der Başkanı Mete Ay; turizmde son durumu ve Temmuz ayını değerlendirdi. Temmuz ayında bölgede yaşanan yerli ziyaretçi artışını, yabancı ziyaretçilerdeki düşüşü değerlendiren Uysal ve Ay; Ağustos ayına dair beklentilerini de paylaştı.

TEMELİ 21 AĞUSTOS’TA ATILIYOR

Fethiye’nin Ölüdeniz Mahallesi’nde bulunan Babadağ Zirve Kafe’de Fethiye Ticaret ve Odası Başkanı Akif Arıcan, Yönetim Kurulu üyesi Gürsu Özdemir, Kırtur Şirketi sahiplerinden Kenan Kıran gazetecilere Babadağ Teleferik Projesi’nde son gelinen aşamalar hakkında bilgiler verdiler… FTSO başkanı Akif Arıcan; Babadağ teleferik projesi ile ilgili 21 Ağustos 2017’de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun da katılımıyla temel atma töreni yapacaklarını söyledi…

GÖCEK BÖLGESEL TOPLANTISI YAPILDI

FTSO tarafından düzenlenen Göcek bölgesel toplantısı işletmecilerden yoğun ilgi gördü. İşletmeciler toplantıda, iskelenin bakımsızlığı, çöp sorunu, günübirlik tur tekneleri sayısının artması ile iki zincir marketin denizde de satış yapmaya başlamasının bölge turizmine yaşattığı olumsuzluğu dile getirerek çözümü için destek istediler.

ŞABAN ARIKAN “MAVİ YOLCULUK VE DENİZ TURİZMİNİ” DEĞERLENDİRDİ…

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Deniz Ticaret Odası Fethiye şubesi başkanı Şaban Arıkan; Mavi Yolculuk ve Fethiye Limanına gelen turistlerden alınan 1 Euroluk ayak bastı parası konularında açıklamada bulundu. Arıkan Mavi Yolculuk ile ilgili açıklamasında umutların devam ettiğini ve Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında bir toparlanmanın yaşanacağını ifade etti. Yine Arıkan değerlendirmesinde 1 Euro’luk ayak bastı parası ile ilgili olarak Muğla Büyükşehir Belediyesinin aldığı ayak bastı parası çok yüksek bir meblağ değil, dedi…

''YÖNERGE UYGULANMIYOR''

Ölüdeniz Yamaç Paraşütü Kooperatifi Başkanı Semih Sayır, Ölüdeniz'de tandem ve single yamaç paraşütü denetimlerinin ne Babadağ'da ne de inişte Belceğiz sahilinde yapılmadığına dikkat çekti. Sayır; ''Olası kazalara karşı denetlemeler şart. Bu denetlemeler yapılmazsa Ölüdeniz'de yamaç paraşütü sektörü yara alır. Türk Hava Kurumu şu anda herhangi bir denetim yapmıyor'' ifadelerini kullandı.

FETOB BAŞKANI “BÜLENT UYSAL” TURİZM’DE SON DURUMU DEĞERLENDİRDİ…

FETOB Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Uysal, 4 günlük Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması için iktidara çağrıda bulundu. Turizmcilerin ve esnafın zor günler geçirdiklerini belirten Uysal; “Maalesef 4 günlük tatili yerli misafirde beklediğimiz patlamayı yaratmadı. Biz buradan yetkililere bayram tatilini 9 güne çıkarılmasını talep ediyoruz” dedi.

ARAYA MİLLETVEKİLİ DAHİ KOYSA CEZANIN AFFI YOK

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, tüm turistik merkezlerin ortak sorunu olan hanutçuluk konusunda bu yılda kesin kararlılıkla mücadele edileceğini belirtti.

Teleferik İhalesi Yer Teslimi Yapıldı

Fethiye Güç Birliği Şirketi, Babadağ Teleferik Projesi’nin ihalesini kazanan Kırtur Limited Şirketi arasında sözleşme imzalandı.

METE AY “EMMA THOMPSON’A TEŞEKKÜR ETTİ

Geçtiğimiz günlerde; İngiliz Independent Gazetesinin seyahat yazarı Emma Thompson'ın, köşesinde yazmış olduğu "Türkiye'ye tatile gidin" yazısına Çalış-Der başkanı Mete Ay’dan teşekkür geldi. Türkiye seyahatinin izlenimlerini köşesinde paylaşan Thompson yazısında, özellikle Fethiye ve çevresinde yer alan Likya Yolu, tarihi Kayaköy, Pınara Antik Kenti ve doğa sporlarını ön plana çıkardı. Thompson'ın Fethiye'yi övdüğü yazı; Fethiye’deki turizmcileri çok sevindirdi. Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği (ÇALIŞ-DER) Başkanı Mete Ay açıklamada bulunarak “Emma Thompson’a teşekkür etti...

GÜNAY ÖZÜTOK “BİRLİKTE HAREKET ETMEZSEK, HEP BİRLİKTE YOK OLURUZ”

FTSO Başkan Yardımcısı Günay Özütok yaptığı açıklamada, bölge turizminin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini belirterek özellikle küçük ölçekli işletmelerin yaşayıp geleceğe taşınması için, THY'nin İstanbul ve Ankara'dan Dalaman Havaalanına olan sefer sayılarını artırarak bilet fiyatlarını da makul seviyelere çekmesi gibi devlet destekli uygulamalara ihtiyaç duyduklarını dile getirdi. Bölgedeki turizm örgütlerini, işletmecilerin taleplerini ilgili bakanlıklara iletmek için bir araya gelmeye davet eden Günay Özütok "Sorunlarımızı birlikte hareket edersek çözebiliriz. Birlikte hareket etmezsek, hep birlikte yok oluruz" diye konuştu.

FTSO HİSARÖNÜ BÖLGESEL TOPLANTISI YAPILDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bölgesel sorun ve çözüm önerilerinin belirlenmesi amacıyla organize edilen Ölüdeniz bölgesel toplantısı işletmecilerden yoğun ilgi gördü. Toplantıda bölge sorunları dile getirilirken gelecek yıl turizmin daha iyi olması için de öneriler sunuldu.

Çalış Bölgesel Toplantısı Yapıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bölgesel sorunlar ile çözüm önerilerinin belirlenmesi amacıyla bu sene ikincisi organize edilen toplantı Çalış bölgesinde gerçekleştirildi. Çalış-Der işbirliği ile yapılan toplantıda Fethiye ve Çalış turizmini canlandırmaya yönelik aktiviteler konusu geniş yer aldı.

Ölüdeniz Turizm Sezonuna Merhaba Dedi

Fethiye Belediyesi ve STK’ların destekleriyle 1. Fethiye Ölüdeniz Bahar Buluşması, sezona merhaba etkinliği Dünyaca ünlü Ölüdeniz plajında başladı. Paraşüt akrobasi ve THK tarafından paramator gösterilerini turistler ilgiyle izledi. Pazar gününe kadar sürecek etkinlikler animasyon gruplarının gösterileri, paraşüt akrobasi ve mehter takımı konseriyle devam edecek.

Paraşüt Ve Deniz Sezonu Hızlı Başladı

Hava sıcaklığının 24 derece ölçüldüğü Fethiye'de, yerli ve yabancı turistler ile vatandaşlar, denizin ve güneşin keyfini çıkardı.

Çalış Bot Kooperatifi Sezona Merhaba Dedi

Fethiye-Çalış arası tekneler ile 30 yıldır yolcu taşıyan Çalış Bot Kooperatifi turizm sezonuna merhaba dedi. Çalış Bot Kooperatifinin düzenlemiş olduğu geleneksel sezon açılış yemeğine yoğun katılım oldu.

Toplam 377 haber.