Turizm

TURİZM

Turizm Haberleri

Büyük Samanlık plajı hizmete açıldı

Fethiye Kaymakamlığı tarafından Fethiye Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine tahsis edilen Büyük Samanlık Plajı yeni sezonda hizmet vermeye başladı. Engelsiz Plaj olarak da hizmet veren Büyük Samanlık Plajı, kaliteli, uygun fiyatlı ve hijyenik bir hizmet anlayışı ile misafirlerine kapılarını açtı.

Başkan Mete Ay, “Caretta Caretta Fethiye’nin simgesidir”

Geçtiğimiz günlerde gençlerin film çekerken sokak hayvanlarının Caretta Caretta yumurtalarına zarar verdiğini gördükleri halde hiçbir tepki göstermemesi üzerine harekete geçen Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği ve gönüllüler çalışta bir araya geldi.

Ölüdeniz’de su sporlarına yoğun ilgi

Ölüdeniz’in turkuaz mavi sularında adrenalin yaşamak isteyen yerli ve yabancı turistler su sporlarına yoğun ilgi gösteriyor. Macera seven turistler, deniz paraşütü, jet ski, banana, kano gibi eğlenceli su sporlarıyla tatillerine heyecan katıyor. Sezonun başlamasıyla su sporlarında hızlanma yaşandığını belirten Su Sporları Satış Müdürü Nurettin Nacar, “Türkiye’nin en güzel yerlerinden birindeyiz. Burada çok eğlenceli aktiviteler var” dedi.

Sağlık çalışanları uçarak moral depoladı

Fethiye'de Kaymakamlık öncülüğünde Ölüdeniz Yamaç Paraşütü Pilotları Kooperatifi tarafından ilçedeki sağlık çalışanlarına adrenalin yaşatıldı. Babadağ Teleferik ile bin 700 metreye çıkan filyasyon ekibi çalışanları, buradan Yamaç Paraşütü Pilotları Kooperatifi'nin tecrübeli pilotlarıyla Ölüdeniz Belcekız’a uçuş gerçekleştirdiler. Fethiye Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit, “Sağlık çalışanlarımızın fedakârlıklarına karşı bir nebze de olsa, sıkıntılı hayatlarından kurtarıp Ölüdeniz ’in güzelliğine getirdik. Yamaç paraşütü ile moral depolamaları için böyle bir etkinlik düzenledik” dedi.

Turizmcilerden sezon değerlendirmesi; yerli turist akını olacak 

Kademeli normalleşmeyle beraber kısıtlamaların hafifletilmesiyle turizmde hareketlilik başladı. Hareketliliğin başlamasıyla Ölüdenizli turizmciler sezondan umutlu. 

Arıkan, yat turizmi sezondan umutlu

Koronavirüs tedbirleri kapsamında kademeli normalleşme başlarken, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu sezonda teknede izole tatile ilginin fazla olacağı belirtildi. Fethiye ve Göcek koyları şimdiden teknelerle dolmaya başlarken, pek çok koyda yat bağlama yerlerinin dolduğu ifade edildi. İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı Şaban Arıkan, “yat turizminden umutluyuz. Teknede izole tatile bu yılda ilgi fazla… Geçen yıldan kaparo yatıranlar temmuz ve ağustos aylarında bölgede yoğunluk göstereceklerdir” dedi. 

İnlice Plajı açıldı

Fethiye Belediyesi'ne bağlı FEBAŞ tarafından işletilmekte olan İnlice halk plajı Korona virüs ile mücadele tedbirleri kapsamında yeniden düzenlenerek kapılarını ziyaretçilerine açtı. Tüm korona virüs tedbirleriyle İnlice sezona hazır!

Babadağ’a 350 milyon TL yatırdı

Dünya'nın en gözde yamaç paraşütü merkezi olan Babadağ'da teleferik hayali gerçek oldu. Yaklaşık 25-30 yıldır Fethiye'nin hayalini kurduğu 'Babadağ Teleferik' projesi nihayet tamamlandı. Fethiye'nin tam 12 vali, 22 bakan ve 9 kaymakam değişmesine rağmen bir türlü gerçekleşmeyen 'Babadağ teleferik projesi' ni KIRTUR şirketi tamamladı. KIR-TUR Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Kıran, Babadağ’a teleferik projesi ve sosyal tesislerle birlikte 350 milyon TL yatırım yaptı. Türk ve İsviçre firmalarının birlikte sarp kayalıklara gerçekleştirdiği proje ile yamaç paraşütü sporcuları ve Ölüdeniz manzarasını izlemek isteyenler şimdi 10 Euro’ya Babadağ’a çıkabilecek. Yatırımcı Kenan Kıran, “Bizler bu ülkenin çocuklarıyız, insanlarıyız. Bu ülkenin çocuklarına yeni iş alanları açmak istiyoruz. İstihdam yaratmak istiyoruz. Bizim asıl hedefimiz bu. Bu proje Türk turizminin nefesi olacak. Yılda sporcu olarak 250-300 bin kişiye teleferik hizmeti verecek” ifadelerini kullandı.

Ölüdeniz’den Babadağ’a teleferik start aldı

Dünya'nın en gözde yamaç paraşütü merkezi olan Babadağ'da hayaller gerçekleştirildi. Yaklaşık 25 yıldır Fethiye’nin hayalini kurduğu “Babadağ Teleferik” projesi nihayet tamamlandı. Fethiye’nin 20-25 yıllık hayali olan ve yıllardır yapılması konuşulan tam 12 vali, 22 bakan ve 9 kaymakam değişmesine rağmen bir türlü yapılamayan “Babadağ teleferik projesi” KIRTUR şirketi tarafından yaklaşık 350 milyon TL’ye kuruldu. Ölüdeniz terasından başlayan, bin 200 rakımda bir ara istasyonu devam eden, ve bin 700'de sonlanan Babadağ teleferik ile daha önce jeeplerle 35-40 dakikada çıkılan Babadağ’a şimdi teleferik ile 16 dakikada çıkılabiliyor. Babadağ başlangıç istasyonundan yamaç paraşütü pilotları ve müşterileri şu günlerde teleferik ile ücretsiz çıkış yaparlarken, firma yetkililerinin bu jesti paraşüt pilotlarını sevince boğdu. 

Başkan Uysal’dan turizmle ilgili önemli açıklamalar

Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal, 1 Haziran tarihinden itibaren beklenen normalleşme ve güvenli turizm sertifikası ile birlikte sektörde yaşanacak beklentilerle ilgili soruları cevaplandırdı. Fethiye Otelciler Birliği(FETOB) Başkanı Bülent Uysal, birlik binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, “Sezonluk tesislerimizin büyük bir çoğunluğu Haziran itibaren açılacak ama Nisan’ın 20’sinden itibaren pek çok tesislerimiz kapılarını açtı. Fethiye’de ki yaklaşık 12 tane tatil köyümüz var, bu tatil köylerin tamamı kapılarını açtı. Tesislerimiz an itibariyle Ukrayna ve yerli turistlerimize hizmet vermekte. Önümüze bakacak olursak İngiltere ve Rusya bölgemizin ana pazarı. İngiltere 28 Mayıs, daha önce açıkladıkları kategoriler var, yeşil, kırmızı, sarı olarak. Biz daha önce kırmızı kategorideydik, bugün açıklayacaklar ama muhtemel sarı kategoriye Türkiye olarak düşeriz” dedi. 

Ölüdeniz’de sezon hareketleniyor

Fethiye’nin dünyaca ünlü Ölüdeniz Plajlarında sezon hareketleniyor. Fethiye’de hava sıcaklıklığının 30 derecenin üstüne çıkması üzerine yöredeki yerli ve yabancı turistler Ölüdeniz’e akın etti.

Ölüdeniz hava oyunları 20-24 Ekim’de

Tüm dünyayı ve ülkemizi de etkisi altına alan korona virüs salgınını önlemek amacı ile alınan 17 günlük kısıtlama özellikle turizmde sezonun uzayabileceğini ortaya koyuyor. 17 günlük kapanmanın etkileriyle vakalarda önemli bir düşüş yaşanırsa sezonun Kasım ayını da içine alacağı kaydediliyor. Geçen yıl covid-19 nedeni ile yapılamayan Ölüdeniz Uluslararası Hava Oyunları Festivalinin bu yıl 20-24 Ekim tarihleri arasında yapılması için çalışmalar başlatıldı. Turizmci ve Ölüdeniz Hava oyunları organizatörü Kadri Tuğlu, “Geçen sene kapanmadan önce firmalar, büyük tur operatörleri Kasım ayı için bölgeye operasyon planlamışlardı. Umarım bu sene Ekim’in ikinci yarısını ve Kasım’ı yakalarız. Biliyorsunuz geçen sene Ölüdeniz Hava Oyunları’nı da yapamadık. Bu sene 20-24 Ekim olarak onu da planladık” dedi. 

Turistler denizin tadını çıkardı

17 günlük kapanmadan muaf tutulan yabancı uyruklu turistler Ölüdeniz’in tadını çıkarıyor. Daha çok Ukrayna’dan gelen turistlerin yer aldığı Ölüdeniz sahilinde güneşlenen turistler serinlemek için denize giriyor. 

Ölüdenizli turizmciler umutlu

17 günlük kapanmanın ardından beklenen normalleşme sürecinden Ölüdenizli turizmciler umutlu. Bu kapanma süreci içerisinde tesislerini sezona hazırlayan turizmciler sektördeki aşılanmanın hızlanması ile birlikte yurt dışından uçaklarında sefere başlaması ile canlı bir sezon beklediklerini ifade ediyorlar. Ölüdeniz La Boutigue Maya Hotel sahibi Turizmci Muhammet Kökten, “Pandemi nedeni ile ilgili uygulanan bu tam kapanma sonucunda vakalar ne kadar düşecek o çok önemli. Beklentileri karşılarsa Ölüdeniz’de Haziran ayı gibi otellerin geneli açmayı düşünüyor” dedi.

Nisan Ayı toplantısı yapıldı

Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Nisan ayı yönetim kurulu toplantısı pandemi şartlarına uygun olarak gerçekleştirildi. Toplantıda yaklaşan turizm sezonu öncesinde alınacak tedbirler ve diğer hususlar hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Fethiye cennetten bir köşe

Pandemi döneminde doğal güzellikleri ve hijyenik ortamlarıyla ön plana çıkan turizm merkezi Fethiye, Rus Turistlerin vazgeçilmezi oldu. Rusya, artan korona virüs vaka sayıları nedeniyle Türkiye'ye seyahati 15 Nisan’dan 1 Haziran’a kadar sınırlandırılmasına karar verdiğini duyurmuştu. Fethiye’de tatil yapan Rus turistler bu kararın sağlık için alındığını belirterek, bu karardan rahatsız olmadıklarını kaydettiler. 

FETAV, Projede amacımız ulaşılabilir turizmin desteklenmesi

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen “Senin de Hakkın: Erişilebilir Turizm” projesinin Antalya Ulusal Zirvesi çalışmaları; 16-20 Mart 2021 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirildi. Fethiye Turizm Tanıtım Kültür Çevre ve Eğitim Vakfı (FETAV) organizasyonda yer aldı. 

Büyük İskender’in yıktığı sur duvarları gün yüzüne çıktı

Bodrum'da, 2 bin 400 yıl önce Karya Satrabı Mausolos tarafından inşa edilen ve Büyük İskender'in şehri ele geçirmesinin ardından yok edilmeye çalışılan Halikarnasoss surlarının duvarları gün yüzüne çıkıyor. Yaklaşık 7,5 kilometre uzunluğundaki Türkiye'nin en eski ve en uzun tarihi sur duvarlarının 2,5 kilometresi ortaya çıkarıldı.

Turizmcilerin gözü İngiltere hükümetinde

Korona virüsü salgını nedeni ile en büyük darbe gören sektörlerin başında gelen turizm sektöründe belirsizlik sürüyor. Fethiye’de turizm işletmecileri bir yandan 2021 sezon hazırlıklarını sürdürürken, diğer taraftan da yandan da Türkiye’ye turist gönderen ülkelerdeki uçak seferlerinin ne zaman başlayacağı yönünde endişeli ve umutlu bekleyişlerini sürdürüyorlar. Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, “İngiltere Başbakanı Boris Johnson’un 12 Nisan tarihindeki uçak seferlerinin başlayıp başlamayacağı konusunda yapacağı açıklamayı bekliyoruz. Umudumuz Haziran ayından itibaren turizmin hareketlenmesi” dedi.

Toplam 377 haber.