Turizm

TURİZM

Turizm Haberleri

Fethiye’de 12 ay turizm için stratejik plan şart

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın düzenlediği “Fethiye’de Turizmin 12 Aya Yayılması ve Alternatif Turizm Faaliyetleri” konulu panelde Fethiye’nin potansiyeli ve fırsatları irdelendi. Panelde turizmle ilgili en kısa sürede stratejik plan hazırlanması ve kurumlar arası işbirliği yapılması vurgulandı. Panelde konuşan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Fethiye’nin alternatif turizm konusunda önemli bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çekerek, “Geleceği de planlayarak, yönümüzü alternatif turizm faaliyetlerine çevirmeli; enerjimizi bu faaliyetlerin çeşitlendirilmesi için harcamalıyız. Bu konuda kamu ve özel sektörün işbirliği çok önemli.” dedi.

FETHİYE TRAVEL TURKEY’E BİRLİKTE KATILIYOR

Turizm Konseyinin son toplantısında World Travel Market fuarı değerlendirildi ve İzmir Travel Turkey Fuarına Fethiye’nin katılımı görüşüldü.

Başkan Saatcı, “Hedefimiz FAİ 2020 Hava Olimpiyatlarıdır”

Fethiye Belediyesi tarafından organize edilen, 19. Uluslararası Fethiye Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali’yle ilgili Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı açıklamalarda bulundu. Ana hedeflerinin 2020 yılındaki Uluslararası Havacılık Federasyonu (FAİ) işbirliğinde gerçekleşecek Hava Olimpiyatları olduğunu belirten Başkan Saatcı, Fethiye’nin artık kabuğunu kırdığını ve kendini aştığını söyleyerek, “Daha önce gelen misafirlerini ağırlayamayacak bir sokağı ve meydanı dahi olmayan Fethiye, şehrin her bölgesinde herkesin dinlenebildiği, gezebildiği, vakit geçirip spor yapabildiği bir şehre dönüştü” diye konuştu.

TURİZM KONSEYİ FUARLARA HAZIRLANIYOR

Fethiye Turizm Konseyi’nin 4 Ekim Perşembe günü yapılan toplantısında İzmir’de yapılacak Travel Turkey Fuarına Fethiye’nin katılımı ve FTSO tarafından yaptırılan VR (3 boyutlu) filmleri başta olmak üzere güncel pek çok turizm konuları görüşüldü.

FETHİYE’NİN TURİZM SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

Sekretaryası Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından yürütülen Fethiye Turizm Konseyi, Eylül ayı olağan toplantısında Ankara’ya gitme kararı aldı. Toplantıda ana gündem maddesi olarak, 9 Günlük Kurban Bayramı tatili boyunca yaşanan yoğunluk ve yaşanan sorunlar ele alındı. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner ve Fethiye Belediyesi Başkanı Behçet Saatcı’nın da katıldığı toplantıda turizm sorunları tüm yönleri ile ele alındı, çözüm önerileri değerlendirildi.

TURİZM KONSEYİ AFYON VE ŞANGHAY’A HAZIRLANIYOR

Sekretaryası Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen Fethiye Turizm Konseyi, Ağustos ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda ana gündem maddesi olarak, bir ayağı Afyonkarahisar’da yapılacak olan Dünya Motokros Şampiyonası’nda gerçekleştirilmesi planlanan tanıtım faaliyetleri değerlendirildi.

FETHİYE, AFYON’DAN DÜNYAYA TANITILACAK

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde düzenli toplantılar yapmaya başlayan Fethiye Turizm Konseyi ikinci toplantısını gerçekleştirdi. YDA Dalaman Havalimanı başta olmak üzere yeni konsey üyeleri de toplantıya katılım gerçekleştirdi. Toplantıda, Afyonkarahisar’da yapılacak Dünya Motokros Şampiyonasında yapılacak tanıtım etkinlikleri ve 2019 yılında Çin’de katılım sağlanabilecek fuarlar ele alındı.

MİSAFİRİMİZ OLDULAR

Yunus Emre Enstitüsü’nün Türkiye’yi Çin’de tanıtmak ve Çin-Türkiye turizm ilişkilerini geliştirmek amacıyla başlattığı “Misafirimiz Olun” projesi kapsamında Türkiye’ye gelen, Çinli iş adamı, medya mensubu ve sosyal medya fenomenlerinden oluşan heyet 30 Haziran-3 Temmuz tarihlerinde Fethiye’deydi. Fethiye’nin turistik yerlerini gezen ve yamaç paraşütü yapan Çinli konuklar Fethiye’de kaldıkları son gün Fethiye Belediyesi tarafından verilen yemekte Fethiye’nin idari ve mülki amirleri, meslek kuruluşlarının yöneticileri ile bir araya geldiler. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Mete Atay ile Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı Çin devlet televizyonu CCTV’ye verdikleri röportajda Fethiye’nin turistik değerlerini anlattı.

DÜNYA HAVA OYUNLARI 2020 TÜRKİYE HAZIRLIKLARI HIZLA DEVAM EDİYOR

Dünya Hava Sporları Federasyonu (FAI) 23 kişilik bir heyetle 2020 yılında yapılacak olan 5. Dünya Hava Oyunları’nın hazırlıkları kapsamında incelemelerde bulunmak için Türkiye’ye geldi.

KAYMAKAM ŞAHİNER; “ÇALIŞ PLAJI ÖRNEK BİR PLAJDIR”

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner; Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği başkanı Mete Ay’ı ziyaret etti. Samimi sohbet havası içersinde gerçekleşen ziyarette; Çalış-Der başkanı Mete Ay; Çalış plajı ve bölgesi hakkında Kaymakam Şahiner’e bilgi verdi. Çalış’ta ki turizmin durumu ile ilgili bilgi veren Başkan Mete Ay; Sayın Kaymakamımızın samimi ve sıcak yaklaşımları bizleri çok mutlu etmekte ve güç vermektedir, dedi…

ÇIRALI “PLAJI İSTİYORUZ”

Belcekız Plajı’nı işletmesini yürüten mevcut firma hakkında yasal işlemler devam ederken, MUÇEV’in Belcekız Plajı’nın işletmesini, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’na verilebileceği gündeme gelmişti. Başkan Behçet Saatcı, FTSO Başkanı Osman Çıralı ile birlikte yaptığı basın açıklamasında, “Fethiye Belediyesi ve vatandaş Behçet Saatcı olarak MUÇEV’in hamle yapması halinde kendilerine takdirlerimizi sunacağımızı, FTSO’nun da bunu en iyi şekilde işleteceğini söyleyebilirim” dedi.

ÇALIŞ-DER ÇALIŞ’I GÜZELLEŞTİRMEYE DEVAM EDİYOR

Denizi, gün batımı, carettaları ve kuş cenneti ile son yıllarda gözde bir turizm merkezi haline gelen Çalış güzelleşmeye devam ediyor. Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği tarafından Çalış plajının girişine Türkçe ve İngilizce yazılan “Hoşgeldiniz” takı Çalış plajına ayrı bir güzellik kattı.

METE AY; “BAYRAMDA BEKLENİLEN DOLULUĞU GÖREMEDİK”

Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı ve FTSO başkan yardımcısı Mete Ay; “Ramazan bayramı tatilinde geçen bayramlara göre beklediğimiz doluluğu göremedik” dedi…

ÜCRETSİZ HALK PLAJI MÜJDESİ

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye de halkın gidebileceği ücretsiz bir plajın müjdesini verdi. Fethiye Denetim Serbestlik müdürlüğünün “Temiz Çevre Temiz Toplum” ve “Çocuklar Geleceğimiz” projelerinin protokol imza töreninde konuşan Şahiner, Büyük Samanlık Koyu’nun halka ücretsiz olduğunu söyledi.

TURİSTLERE YAĞMUR SÜRPRİZİ

Fethiye’de bir anda yağan yağmur ölündeniz'de denize giren ve sahilde güneşlenen bazı tatilciler plajı boşalttı.

ÇADIRDA ÖLÜ BULUNDULAR

Tatile Muğla'nın Fethiye ilçesinde, tatile gelen iki İngiliz'in kaldıkları çadırda cesetleri bulundu. Edinilen bilgiye göre; Fethiye'ye 2 gün önce tatil için gelen İngiliz Samuel James (51) ile Jane Amanda (46) Günlüklü koyunda çadır kurdu. Koy görevlileri, James ve Amanda'nın kaldığı çadıra kimsenin girip çıkmadığını fark etti.

FETHİYE TURİZMİNE SOSYAL MEDYA DESTEĞİ

Dünyada çok sayıda takipçileri olan sosyal medya fenomenleri ve bloggerler, Muğla'nın Fethiye ilçesine geldi.

DALAMAN’I DÜNYAYA TANITACAKLAR

Dalaman bölgesinin dünyaya tanıtımı için YDA Dalaman Havalimanı paydaşları ile birlikte çok sayıda acente temsilcisi, gazeteci ve blogger’ı bölgede ağırladı.

ÇALIŞ-DER ‘DEN TOPLANTI

Kısa adı Çalış-Der olan Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği; Çalış’taki restoran ve bar işletmecileri ile bir araya gelip toplantı düzenledi. Dernek salonunda düzenlenen toplantıda sezon önce sorunlar masaya yatırıldı…

Toplam 377 haber.