Eğitim

Son dakika Eğitim haberleri, en son Eğitim haberler,, Eğitim haberleri burada, haber oku | Eğitim

Eğitim Haberleri

Üreten bir nesil yetiştirmek için dünya öğretmenleri el ele verdi

Öğrencilere içinde bulunduğumuz çağa özgü beceriler kazandırmak, gelişen teknolojiye ayak uyduran bireyler yetiştirmek için çaba harcayan 4 ülkeden 15 okul öncesi öğretmeni; üreten, sorgulayan, araştıran ve eleştirel düşünen bireyler yetiştirmek için el ele verdi.

Ortaokul öğrencilerinin ’Milas’ için çektikleri klip izleyenlerin beğenisi kazandı

Milas Merkez Ortaokulu öğrencilerinin müzik öğretmenleri Murat Pulel ile birlikte çektikleri Milas'ın tarihi ve doğal güzelliklerini ortaya koyan klip vatandaşlardan beğeni topladı.

Öğretmenler 29 Aralık’ta İş Bırakıyor

Eğitim İş Sendikası, 29 Aralık'ta greve çıkacağını açıkladı. Sendika tüm eğitim emekçilerine 1 günlük iş bırakma çağrısı yaptı.

Milas’ta üç okul trafik güvenliği yarışmalarında derece elde etti

Muğla'nın Milas ilçesinden üç okul, il genelinde düzenlenen trafik güvenliğine yönelik yarışmalarda derece elde etti.

Milas 2. Geleneksel Matematik Ligi başladı

Muğla'nın Milas ilçesinde ortaokul öğrencileri arasında dayanışma ruhunu geliştirmek, matematiği sevdirmek ve okullar arasında kaynaşmayı sağlamak amacıyla yürütülen Matematik Ligi başladı.

MEVLİD-İ NEBİ ETKİNLİKLERİNİN YERİ OKULLAR DEĞİLDİR!

Eğitim Sen Muğla Şube Başkanı Birdal Savran, “Okulların herhangi bir dini etkinliğin mekanı haline getirilmesi, Bakanlık birimlerinin okullara talimat göndererek öğretmen ve öğrencilerin söz konusu etkinliklere katılımını zorunlu tutması kabul edilemez” açıklamasında bulundu.

Mesleki Eğitim Merkezi programı bilgilendirme toplantısı

Mesleki Eğitim Merkezi programı bilgilendirme toplantısı Menteşe Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlendi. Toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kömürcü, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Özcan Kuşçu, Menteşe ve Ula ilçelerindeki mesleki eğitim programı kapsamına alınan meslek lisesi müdürleri katıldı.

Uçak Yatağan’da okulları ziyaret etti

Yatağan ilçesindeki okul ve kurumları ziyaret eden Eğitim Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak ilave ödeme, 3600 ek gösterge ve meslek kanunu hakkında açıklamalarda bulundu.

Uçak: “Her kazanım bir mücadele gerektiriyor”

Eğitim-Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak ve Başkan Yardımcısı Aytaç Yalçın Seydikemer İlçelerinde okul ve kurumları ziyaret etti. Ziyaret kapsamında Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferah San ve okul ile kurumlarda görev yapan öğretmenler ile bir araya gelindi.

Dalaman’da öğrencilere trafik güvenliği ve KADES eğitimi

Muğla'nın Dalaman ilçesinde öğrencilere trafik güvenliği ve Kadın Destek Uygulaması (KADES) hakkında bilgilendirme yapıldı.

Ege Türkiye 1.’si oldu

Milas Bilim Merkezi Öğrencisi Ege Keskin Uluslararası Kanguru Matematik yarışmasında Türkiye birincisi oldu.

Menteşe Belediyesinden Kadın Personele Anlamlı Eğitim

Menteşe Belediyesi tarafından ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde belediyede çalışan kadın personele ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’, ‘Şiddet Türleri’ ve 6284 Sayılı Kanun hakkında eğitim verildi.

Projelerini sergilediler

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 66 öğretmenin yer aldığı e-twinning projesi kapsamında okullarda öğrencilerin yaptığı projeler Fethiye Beşkaza Meydanı’nda sergilendi.Düzenlenen sergiyi Fethiye kaymakamı Eyüp Fırat’ta ziyaret etti.Sergi sonrasında Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde proje ödülleri sahiplerini buldu.

Saygın Rehabilitasyon Merkezi Öğretmenler Günü’nü kutladı

Özel Saygın Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu aynı zamanda Uzman Özel Eğitim Öğretmeni Musa Acar, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kurum içindeki öğretmenlerle yemekte bir araya geldi.

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma Eğitimleri Başladı

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nce 2021 Yılı birinci dönem Çevre Koruma Konulu Eğitimler Esenköy ve Bozyer İlköğretim Okulu'nda 111 öğrenci ve 4 öğretmene çevre koruma eğitimi verilerek başladı. Pandemi tedbirleri nedeniyle ara verilen eğitimlere 2021-2022 eğitim öğretim yılı boyunca devam edilmesi hedeflenmektedir.

Tarım personeline ‘Kadına şiddeti önleme’ eğitimi

Aile ve Sosyal Hizmetler il Müdürlüğüne bağlı 'Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi' tarafından Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü toplantı salonunda 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitimi' verildi. Şiddet Önleme Merkezi Kuruluş Müdürü Nilüfer Topkıran ve Kurum personeli Gamze Koçar tarafından verilen eğitime İl Müdürü Barış Saylak, Şube Müdürleri ile personel katılım sağladı.

Bodrum’da çocuk kütüphanesi açıldı

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki Hüseyin Özgül Çocuk Kütüphanesi, Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın katılımıyla açılışı gerçekleştirildi.

Muğla’da Kütüphane açılışları

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle ülke genelinde başlatılan 'Kütüphanesiz Okul Kalmayacak' projesi kapsamında Muğla'daki okullarda kütüphane açılışları sürüyor.

Minik Yazar Milli Eğitim Müdürü Çay’ı ziyaret etti

Muğla Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Merkez Atatürk İlkokulu ve Fethiye Bilim Sanat Merkezi öğrencisi minik yazar Elif Sıla Bozyiğit'i makamında ağırladı.

Toplam 942 haber.