Eğitim

Son dakika Eğitim haberleri, en son Eğitim haberler,, Eğitim haberleri burada, haber oku | Eğitim

Eğitim Haberleri

Marmaris Belediyesi kurtarma ekibi eğitimlere başladı

Marmaris Belediyesi'nin gönüllü çalışanlarından oluşturulan arama kurtarma ekibi eğitimlere devam ediyor. Teorik dersler alan ekip pratik eğitimlere de başladı.

Erasmus ‘Öğrenme Tutkusu’ projesi sertifika töreni

Ulusal Ajans Erasmus+Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Programı kapsamında gerçekleştirilen Türkiye, Romanya, İtalya, Polonya ortaklığıyla yürütülen 'Öğrenme Tutkusu' projesinin çalışmaları için Muğla'ya gelen öğretmenler, eğitim sonrası sertifikalarını İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay'ın elinden aldılar.

MSKÜ Akademik yıl açılışı yapıldı

Pandemi nedeniyle yüz yüze eğitimin ara verildiği Üniversitelerde 2021-2022 eğitim öğretim yılında tekrar başlayan yüz yüze eğitim sonrası Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi akademik açılış töreni gerçekleştirdi.

Çameli’nde keman ve piyano kursu

Çameli Belediyesi ve Çameli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile 10 yaş ve üzeri çocuklara ve yetişkinlere keman ve piyano kursları açıldı.

Düzce depreminin yıl dönümünde afet farkındalık eğitimi verildi

Fethiye Belediyesi, Fethiye Kent Konseyi ve Fethiye Mag Amesar (Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi) işbirliği ile AFAD adına ‘’Birey ve Aileler için Afet Farkındalık Eğitimi’’ verildi. Mahalle Afet Gönüllüleri içindeki Afet Farkındalık Eğitmenleri, Ercan Kolcu, Nilüfer Kolcu, Servet Kara, Yıldırım Mutlu ve Fethiye Belediyesi Jeoloji Yüksek Mühendisi M. Serhat Karagöz tarafından Düzce depreminin yıl dönümü ve 12 Kasım Afet Eğitimi Hazırlık günü olması münasebetiyle afet farkındalık eğitimi verildi.

Muğla’da kütüphanesiz okul kalmayacak

Muğla'da Vali Orhan Tavlı himayesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen 'Kütüphanesiz Okul Kalmayacak' projesi kapsamında, çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülüyor. Muğla'da Kütüphanesi olmayan okullara kütüphane kazandırılırken, hlihazırdaki kütüphanelerin de içerikleri zenginleştiriliyor.

Kaya, “Eğitime 1 hafta ara veriyoruz”

Okullar ara tatile giriyor. Tatil öncesinde öğrencilere ve velilere çeşitli tavsiyelerde bulunan Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya bir mesaj yayımladı.

MSKÜ Akademik açılış

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı akademik açılış töreni Pazartesi günü Üniversite AKM salonunda yapılacak.

AKUT’tan engellilere deprem eğitimi

AKUT, Fethiye Belediyesi ve Kent Konseyi tarafından engelli bireylere yönelik deprem afeti öncesinde, sırasında ve sonrasında neler yapmaları gerektiğiyle ilgili eğitim verildi.

Çocuklar trafikte kural ihlali yapan ebeveynlerini uyaracak

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, 'Ailemin ve Ülkemin Polisiyim' projesi kapsamında okullarda eğitimlere devam ediyor. Çocukların trafikte kural ihlali yapan ebeveynlerini ya da servis şoförlerini uyarmalarının hedeflediği proje kapsamında eğitim alan 150 öğrenci trafik görev sözü verdi.

Bodrum Belediyesi, ilçeye yeni bir eğitim yuvası kazandırdı

Bodrum Belediyesi, 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan Okul Öncesi Etkinlik Merkezi'ni, Konacık Mahallesi'nde vatandaşların hizmetine açtı.

Polisten üniversite öğrencilere siber suçlara karşı eğitim verildi

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler Marmaris'te üniversite öğrencilerine ve gençlere Bilgilendirme ve Önerme Faaliyetleri (BÖF) kapsamında ‘'Siberay'' projesi ile ilgili eğitim verdi gençlerin sorularını cevapladı.

Fethiye Belediyesi'nden ücretsiz modern okçuluk kursları

Fethiye Belediyesi tarafından gençler için ücretsiz “modern okçuluk kursları” başlatıldı. Türkiye Okçuluk Federasyonu'nun sertifikalı antrenörlerinden Kartal Cenk Taş tarafından verilecek kurslara katılım ücretsiz olacak.

Engin, “Olası bir duruma karşı eğitimleri sıklaştırdık”

AKUT Fethiye ekibi olası depreme hazırlık amaçlı eğitimlerine devam ediyor. Fethiye Belediyesi Meclisi toplantı salonunda teorik olarak başlayan ardından Salıpazarı meydanında sapancı eğitiminin uygulamalı eğitimi ile son buldu. Eğitime Bodrum Akut, Marmaris Akut ve Fethiye Akut olarak 3 ekipten 13 kişi katılım sağladı.

‘Köyde bilim var’ projesi öğrencilere ışık tutacak

Fethiye’nin Yeşilüzümlü mahallesinde bulunan Üzümlü İlkokulunda öğrenci ve öğretmenlerin katkılarıyla gerçekleştirilen ‘köyde bilim var’ isimli e twining projesi öğrencilere ışık tutacak.

Ortaokul öğrencilerine LGS soru fasikülleri dağıtılıyor

Menteşe Yenice Ortaokulu 8. sınıf öğrencilerine, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay'ın katılımlarıyla, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce hazırlanan LGS Soru Fasiküllerinin dağıtımı yapıldı.

Belediye personellerine sera gazı envanteri eğitimi verildi

Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Covenant Of Mayor (Başkanlar Sözleşmesi) kapsamında ilçe geneli sera gazı envanteri konulu eğitim düzenledi.

Muhtarlara ‘’Akıllı Atık Toplama Sistemi’’ sunumu yapıldı

Bodrum Belediyesi'nin uyguladığı Akıllı Atık Toplama Sistemi'' Karaova bölgesi muhtarlarına tanıtıldı.

Uçak, “Mali ve sosyal hakların iyileştirilmesi şart”

Eğitim Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak ve yönetim kurulu üyeleri Bodrum ve Seydikemer İlçelerinde okul ve kurumları ziyaret etti. Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe ve okul yöneticileri ve eğitim çalışanlarını ziyaret eden Uçak sendika üyeleri ve eğitim çalışanları ile bir araya gelerek, sendikal çalışmalar, toplu sözleşme süreci, sonuçları ve eğitim gündemi hakkında üyelere bilgilendirme yaptılar.

Toplam 942 haber.